Друга частина буде виконана в стилізованому 3D / скріншот з трейлера

Друга частина Darkest Dungeon, покрокової RPG з елементами roguelike, вийде в ранньому доступі у 2021 році. Гра буде доступна в магазині цифрової дистрибуції Epic Games Store.

Про це розробники з Red Hook Studios оголосили на своєму сайті.

Про те, на яких платформах з'явиться гра після раннього доступу, розробники не повідомили. Скоріш за все повноцінний реліз Darkest Dungeon II відбудеться на всіх платформах, як це було у випадку з першою частиною.

Тизер Darkest Dungeon II

Що нового в Darkest Dungeon II

На відміну від першої частини, яка була в 2D, сиквел буде виконаний в стилізованій 3D графіці.

"Фактично, цей тизер було знято прямо з Unity. У відео використовуються внутрішньоігрові моделі персонажів і методи рендеринга з самої гри", – відзначили в Red Hook Studios.

За словами розробників, в Darkest Dungeon II буде вдосконалена бойова система і безліч нових монстрів, босів та випробувань. А ось персонажі, судячи з опису, залишаться ті самі, що й в першій частині.

Сторінка Darkest Dungeon II вже з'явилася в Epic Games Store. Про точну дату виходу гри в ранній доступ розробники повідомлять пізніше.

Нагадаємо, нещодавно розробники на краудфандинговій платформі Kickstarter запустили кампанію зі збору коштів на настільну версію Darkest Dungeon. Автори планували зібрати $300 тисяч. Однак на момент написання новини, вони вже зібрали понад $1,3 мільйона.

Kickstarter-кампанія зі збору коштів на настільну гру стала успішною ще до закінчення / скріншот

Особливості Darkest Dungeon

  • Darkest Dungeon – це покрокова рольова гра з елементами roguelike. Гравець керує групою чотирьох шукачів пригод, що обстежують підземелля під старовинним маєтком. У підземеллях, які генеруються випадковим чином, герої повинні шукати фамільні реліквії та скарби, а також битися з чудовиськами. При цьому кожен персонаж в грі володіє унікальним набором характеристик, недоліків та вмінь. Гравцеві належить стежити не лише за здоров'ям героїв (вони можуть захворіти), але й за їх психічним станом. Якщо персонаж зійде з розуму від страху – він відмовиться битися, почне бити своїх соратників або завдавати шкоди собі.
  • У міру проходження персонажів можна прокачувати, лікувати від хронічних хвороб і виправляти їх недоліки. Наприклад, якщо один з персонажів алкоголік, він закриється в таверні та не захоче йти в рейд по підземеллях.
  • Але головна особливість гри в тому, що персонажі тут гинуть назавжди. І якщо герой помер, то доведеться наймати новачка і заново його прокачувати.
  • Кошти на створення першої частини гри були зібрані на краудфандинговій платформі Kickstarter.
  • Darkest Dungeon вийшов у 2016 році та був добре прийнятий як критиками, так і гравцями.
  • Всього за місяць після релізу гра розійшлася тиражем в мільйон копій.