Вийшов новий трейлер ремастера Half-Life 2 з оновленою графікою / скріншот з відео

Більшість геймерів вже практично забуло, що колись давно компанія Valve обіцяла випустити третій епізод Half-Life 2. Втім, легендарна серія шутерів продовжує жити. Частково за рахунок VR-технологій (Half-Life: Alyx) і багато в чому завдяки модерам. Останні минулого літа представили Half-Life 2 RTX – ремастер культового шутера 2004 року.

Трейлер оновленої легенди показали на CES 2024. З просуванням проєкту модерам допомогла NVIDIA – разом з новими відеокартами в рамках презентації "зелених" був показаний другий відеоролик. У ньому можна оцінити оновлену графіку HL2 RTX і різні локації, в тому числі Рейвенхольм.

Створенням проєкту займається Orbifold Studios, досвідчена команда модерів, відома за Half-Life 2 VR і Half-Life 2: Remade Assets. Процес ремастерингу описується так: автори повністю перезбирають матеріали з PBR, освітлення, додають додаткову геометрію, трасування променів, DLSS 3, Reflex і RTX io.

Зазначається що якість ремастера помітно відрізняється від оригіналу 2004 року – в тому ж Рейвенхольмі стало в 8 разів більше полігонів в порівнянні з оригінальною Half-Life 2, а кількість полігонів у монстрів збільшено чи не в 30 разів (з 4200 до 75 590). Різницю також можна побачити в освітленні, ефекти-світлотіні, текстурах і т. д.

RTX-ремастер Half-Life 2 створюється за підтримки NVIDIA, проте сама Valve не має відношення до розробки. Дата виходу проєкту невідома – поки що гра знаходиться на ранній стадії.

Нагадаємо, в Epic Games Store прямо зараз проходить безкоштовна роздача "Страж Галактики", яка може претендувати не тільки на звання однієї з найкращих ігор за коміксами в історії, а й однієї з найкращих пригодницьких ігор останніх років. Поспішайте, роздача триватиме до завтра.

2024-й починається з продовження культової серії файтингів, повернення "Принца Персії" і перевидання однієї з найкращих ігор в історії. УНІАН зібрав п'ятірку ігор січня, які варто додати в список бажаного.

Вас також можуть зацікавити новини: