A Plague Tale: Requiem – одна з найкрасивіших ігор останніх років./ фото Asobo Studio

Відеоігри з кожним роком стають все більш реалістичними, а вимоги до "заліза" – більш грізними. Особливо останні проєкти, що працюють на рушії Unreal Engine 5. Портал PPE склав добірку найвимогливіших ігор для ПК, в які можна зіграти прямо зараз.

До списку увійшли не тільки останні новинки, але і відносно старі тайтли, наприклад Star Citizen. Журналісти уточнили, що основна частина цих ігор цілком виправдовує високі системні вимоги якістю графіки. Але є і просто представники поганої оптимізації. 

  • Alan Wake 2 – гра виглядає вражаюче навіть на мінімальних налаштуваннях, але для досягнення найкращої картинки потрібно дороге "залізо". Зокрема, найкраще новинка Remedy працює на потужних картах серії Nvidia RTX 40. 

  • Cyberpunk 2077 (з трасуванням променів) – протягом останніх років CDPR досягла значних успіхів у оптимізації Кіберпанку для ПК, фактично, це інша гра, ніж на момент виходу в 2020 році З включеним трасуванням променів і роздільною здатністю 4K вона все ще здатна "нагнути" навіть найтоповіші збірки.

  • ARK: Survival Ascended – ремастер ARK: Survival Evolved на движку Unreal Engine 5. Як і оригінал, навіть на низьких вимогах вона гальмує до жаху, при цьому не пропонуючи нічого видатного в плані картинки.

  • Starfield – ще один тайтл 2023 року, який не претендує на звання найкрасивішого, але страждає від поганої оптимізації. Нова гра від Bethesda сильно навантажує навіть топові процесори на ринку, а в деяких вимогливих локаціях навіть GeForce RTX 4090 не видає в Starfield стабільні 60 Fps в 4K.

  • A Plague Tale Requiem – гра по праву може претендувати на звання однієї з найкрасивіших на сьогодні, але багато в чому це пов'язано з високими вимогами до обладнання. Наприклад, у "народної" RTX 3060 проблеми з 60 кадрів в секунду в 1080p при максимальних налаштуваннях.

Також в топ найвимогливіших ігор на ПК потрапили Immortals of Aveum, DCS World, Microsoft Flight Simulator, Cities: Skylines 2 і Star Citizen.

Окремо автори виділили Star Citizen, яка була анонсована в 2012 і все ще готується до повноцінного виходу. Хоч для запуску гри піде і GeForce GTX 1660, щоб оцінити всі красоти, а також плавну частоту кадрів, доведеться розщедриться на апгрейд. Також потрібно мати 32 ГБ ОЗУ. Star Citizen – одна з небагатьох ігор на ринку, яка дійсно використовує такі ресурси пам'яті.

Раніше автори іншого ігрового порталу склали десятку найкращих протагоністів в історії відеоігор. Це складні особистості, які при цьому мають свої недоліки. Вони не просто привносять щось в сюжет – вони і є сюжет.

Водночас ми зібрали великий матеріал по GTA 6: все, що відомо про одну з найочікуваніших ігор сучасності. І чому її вихід вважається одним з найбільш довгоочікуваних подій в ігровому календарі.

Вас також можуть зацікавити новини: