GTA 5 є найбільш продаваною грою у світі після Tetris і Minecraft/ фото Rockstar

Нещодавно компанія Take-Two (власник Rockstar) опублікувала звіт, у якому поділилася продажами своїх відеоігор. Так, наприклад, стало відомо, що тираж GTA 5 перевищив 200 млн копій. Це третій ігровий бестселер в історії – попереду тільки Tetris і Minecraft.

Ось, як зараз, за даними IGN, виглядає рейтинг найбільш продаваних ігор:

  • 10. Overwatch – 50 мільйонів. Overwatch популяризувала жанр "шутер із героями" (hero shooter) завдяки чудовому геймдизайну, ретельно продуманим героям і постійній онлайн-підтримці. У жовтні 2022-го на зміну Overwatch прийшло безкоштовне продовження Overwatch 2.
  • 9. Відьмак 3: Дике Полювання – 50 мільйонів. Водночас загальний обсяг продажів серії "Відьмак" перевищив 75 млн примірників. Наразі CD Project працює над кількома новими проєктами за франшизою, включно з The Witcher 4 і ремейком Witcher 1.

    Відео дня
  • 8. The Elder Scrolls V: Skyrim – 60 мільйонів. Фахівці зазначають, що на тираж вплинули безліч перевидань гри, які випускали під різні платформи.
  • 7. Red Dead Redemption 2 – 64 мільйони. Загалом було продано понад 89 мільйонів примірників у серії, унаслідок чого загальний обсяг продажів оригінальної Red Dead склав близько 25 мільйонів.

  • 6. Mario Kart 8 Deluxe – 70,43 мільйона. Величезний хіт, який зробив внесок в успіх консолі Nintendo Switch.
  • 5. PUBG – 75 мільйонів. Після подолання цієї позначки, у грудні 2022 року гра перейшла на умовно-безкоштовну модель поширення.
  • 4. Wii Sports – 82,9 мільйона. Гра була випущена разом із консоллю Wii 2006 року і на сьогодні є найбільш продаваною грою за всю історію Nintendo.
  • 3. Grand Theft Auto V – 200 мільйонів. Можливо, ця цифра була б ще вищою, якби увага Rockstar не зміщувалася на інші проєкти. Були чутки, що проєкт мав отримати 8 сюжетних доповнень про головних героїв, але вони так і не вийшли у світ через акцент на GTA Online.

  • 2. Майнкрафт – 300 мільйонів. Ця цифра відображає загальний обсяг продажів на всіх платформах. Завдяки унікальному геймплею, Minecraft здобув величезну популярність не тільки серед геймерів, а й серед неігрової спільноти.

  • 1. Тетріс – 520 мільйонів. Мабуть, найбільш позачасова відеогра з будь-коли створених, впевнено посідає перше місце в списку бестселерів усіх часів. Остання варіація культової головоломки вийшла 2020 року під назвою Puyo Puyo Tetris 2.

Якщо ви шукаєте, у що пограти в травні. УНІАН склав топ найцікавіших ігор для ПК і консолей, які дебютують у травні. Уже незабаром виходить сиквел Hellblade, а днями один із найкращих ексклюзивів PlayStation нарешті зазирнув на ПК.

Водночас в Epic Games Store безкоштовно віддають Dragon Age: Inquisition з усіма DLC. Фентезійна гра BioWare стала лідером за кількістю нагород у категорії "Гра року 2014".

Вас також можуть зацікавити новини: