The International 10 пройде з 5 по 15 серпня, але поки невідомо де / twitter.com

Найбільший кіберспортивний турнір з Dota 2, The International 10, не відбудеться цього року в Стокгольмі. Влада Швеції не дала добро на проведення заходу.

Про це на своєму сайті повідомила студія Valve.

Турнір TI10 спочатку повинен був пройти ще у 2020 році в Стокгольмі. Але його перенесли через коронавірус. Цього року захід, попри триваючу пандемію, все ж планували провести. Була навіть призначена дата – з 5 по 15 серпня. Але в обставинах, що склалися, для цього потрібно було, щоб влада Швеції визнала кіберспорт спортом або хоча б визнала сам The International 10 елітним спортивним заходом.

Відео дня

Однак ні того, ні іншого не сталося.

  • Шведська Федерація спорту проголосувала проти прийняття кіберспорту до своїх лав.
  • Міністр внутрішніх справ Швеції відхилив прохання класифікувати The International як професійне спортивне змагання.

Через це гравці, студії та інші працівники заходу не можуть отримати шведські візи для участі в чемпіонаті.

9 червня Valve направила уряду Швеції апеляцію. Але результат був невтішним. Повторний запит було направлено минулого тижня, 14 червня. Однак на цей час відповіді не надійшло.

На випадок відмови Valve почала шукати можливість провести The International 10 в інших містах Європи. Цікаво, що в України є всі шанси прийняти цей захід.

Чому Україна може прийняти the International 10

  • У квітні 2020 року до перенесення TI10 Valve почала приймати заявки на організацію наступного турніру від міст з усього світу. Київська міська державна адміністрація подала офіційну заявку.
  • У вересні 2020-го в Україні кіберспорт було визнано офіційним видом спорту.
  • Напочатку червня цього року в Києві пройшов WePlay AniMajor 2021 – великий турнір (мейджор) з Dota 2 із загальним призовим фондом у $500 тисяч. За підсумками чемпіонату китайська команда PSG.LGD заробила $200 і отримала запрошення на TI10.