Бюджет скандальної Star Citizen перевищив $700 млн / Скриншот із відео

Багатокористувацький космічний симулятор Star Citizen побив новий рекорд –  за десятиліття краудфандингової кампанії Cloud Imperium Games зібрала на виробництво гри понад $700 млн. Нагадаємо, бюджет проєкту формується на основі пожертвувань від користувачів.

До речі, рубіж у $600 млн Star Citizen подолав ще в серпні 2023 року, а в січні 2022 року бюджет гри становив $430 млн. Тобто, по суті, щороку на виробництво проєкту виділяються додаткові $100 млн.

Не виключено, що рано чи пізно Star Citizen стане першою грою в історії з бюджетом понад 1 мільярд доларів. Тим паче статистика свідчить, що від початку 2024 року геймери стали активніше донатити гроші розробникам: тільки за травень бюджет гри поповнився відразу на $10,8 мільйона.

Портал IGN каже, що Star Citizen є одним із найбільш суперечливих тайтлів в історії ігрової індустрії. За 12 років, що минули з моменту початку краудфандингової кампанії, гру і її самостійну сюжетну кампанію Squadron 42 встигли неодноразово відкласти, а на питання про терміни виходу самі автори ухиляються від відповіді, заявляючи "як буде готова".

З чуток, повна версія Star Citizen з'явиться не раніше 2027-го, зараз вона все ще перебуває в стані "альфа". А ось сюжетна кампанія Squandron 42, судячи з усього, таки добереться до релізу. Раніше розробники оголосили про завершення роботи над усіма функціями гри і перехід до її "полірування". Щоправда, і цей процес теж може зайняти роки.

Демонстрація Squadron 42, сюжетної кампанії Star Citizen

Якщо ви пропустили травневі релізи, УНІАН склав топ найцікавіших ігор для ПК і консолей цього місяця. Крім продовження Hellblade, з'явилася оновлена версія інді-класики, а один із найкращих ексклюзивів PlayStation нарешті заглянув на ПК.

А ще раніше цього місяця в ранньому доступі вийшов Hades 2, продовження одного з найкращих представників жанру рогалик. Український регіон Steam увійшов до трійки з найнижчими цінами на новинку Supergiant Games.

Вас також можуть зацікавити новини: