The Last of Us Part II стала найпопулярнішою грою в консольному роздробі серед українців / фото Naughty Dog

Повномасштабне вторгнення Росії істотно відбилося на українському ігровому ринку. Продажі різноманітних проектів сильно знизилися, проте люди продовжують витрачати частину вільних коштів на інтерактивні розваги. У консольному роздробі в травні найпопулярнішою грою серед українців стала The Last of Us Part II. А другу позицію зайняв шутер, який теж вийшов в 2020 році.

Даними про продажі ігор для консолей в українському роздробі за травень поділився портал GameDev DOU з посиланням на ERC — офіційного дистрибутора PlayStation та ігор для приставок в Україні.

У порівнянні з показниками за аналогічний період в 2020 і 2021 роках, в 2022-му продажі знизилися приблизно на 50 %. Однак результати за травень все одно кращі, ніж у березні та квітні. У роздробі навіть пройшов розпродаж, який вплинув на формування рейтингу.

Відео дня

"Якщо порівняти середні показники рівня продажу за травень 2020 та 2021 років із травнем 2022-го, то падіння продажів становитиме приблизно 50%. Але у порівнянні з першими місяцями війни можна констатувати, що ринок поступово оживає. Подальші перспективи залежать виключно від перебігу бойових дій", — зазначили в ERC.

Дистрибутор зазначив, що зараз логістичні ланцюжки ще до кінця не відновлені, тому на полицях магазинів не вистачає консолей і нових ігор. Однак ERC працює над вирішенням цієї проблеми.

Що стосується рейтингу продажів, то його очолила The Last of Us Part II — кращий проект 2020 року, за версією читачів УНІАН. Слідом йде Call of Duty: Black Ops Cold War, а замикає першу трійку нестаріюча Grand Theft Auto V: Premium Edition. У першій половині списку також знайшлося місце для Horizon Forbidden West, Call of Duty: Vanguard і Minecraft.

20 найбільш продаваних ігор в українському консольному роздробі в травні

  1. The Last of Us Part II (PS4);
  2. Call of Duty: Black Ops Cold War (PS4);
  3. Grand Theft Auto V: Premium Edition (PS4);
  4. Horizon Forbidden West (PS4);
  5. FIFA 22 (PS4);
  6. Call of Duty: Vanguard (PS5);
  7. Call of Duty: Vanguard (PS4);
  8. The Last of Us: Remastered (PS4);
  9. Minecraft (PS4);
  10. Uncharted: Nathan Drake Collection (PS4);
  11. LittleBigPlanet 3 (PS4);
  12. Bloodborne (PS4);
  13. Call of Duty: Modern Warfare (PS4);
  14. God of War (PS4);
  15. Ratchet & Clank (2016) (PS4);
  16. Mafia: Trilogy (PS4);
  17. Red Dead Redemption 2 (PS4);
  18. Mortal Kombat X  (PS4);
  19. Horizon Forbidden West (PS5);
  20. Marvel’s Spider-Man: Miles Morales (PS4).

Вас також можуть зацікавити новини: