УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив заступник міністра охорони здоров’я України Олександр Лінчевський під час прес-конференції в Києві.

Читайте такожВикладачі та студенти зможуть безкоштовно вивчати англійську мову - МОЗ

"Зміни в системі медичної освіти є однією з найважливіших складників усієї медичної реформи", – наголосив він.

Відео дня

За словами Лінчевського, першим кроком стане рух у бік гармонізації системи оцінювання знань та ліцензування студентів-випускників та інтернів медичних вишів.

"Перший крок, який відбудеться незабаром, є включення до обов’язкового тестування, до ліцензійних іспитів, запитань, умовно, міжнародних", – пояснив заступник міністра.

За його словами, це допоможе побачити, чого варта українська освіта, побачити прогалини, які є, та зрозуміти, як планувати наступні кроки.

Читайте такожВипускників медичних вузів звільнили від обов'язкового відпрацювання

"Вже в березні інтерни будуть здавати змішаний екзамен, у якому ми матимемо міжнародні тестові запитання. Наступний екзамен буде в травні. І це той напрям, який проходили й інші країни Європи", – додав Лінчевський.

Разом із тим, заступник директора Центру тестування при Міністерстві охорони здоров’я України Марина Мруга зазначила, що з медичних вишів не випускається приблизно 10% студентів, які навчалися. "Наприклад, тільки на останньому етапі, на випускному іспиті, не отримали дипломи понад 100 осіб", – сказала вона.