Фонд президента України Петра Порошенка на прохання поранених в ході антитерористичної операції бійців з різних регіонів України, які проходять лікування і реабілітацію у Вінницькому військовому госпіталі, організував відвідання та перегляд шоу фонтану Roshen.

Як передає кореспондент УНІАН, підвезення військових разом з медичними персоналом, який супроводжував бійців, здійснювався за допомогою спеціальних автобусів, адже окремі військові не могли самостійно пересуватись через поранення ніг.

Відео дня

На набережній тисячі людей, серед яких було багато дітей у вишиванках, зустрічали бійців. Люди створили живий коридор, яким пройшли поранені хлопці, а люди вітали їх аплодисментами, квітами, вигуками «Герої!» та «Дякуємо!».

Заступник начальника війського-медичного клінічного центру центрального регіону, полковник медичної служби Олександр Столяренко зазначив, що «для того, щоб повернутись з війни, потрібно не лише переїхали із зони бойових дій, потрібно поступово увійти в життя звичайних людей. Сьогодні це новаторський крок з нашого боку. Взагалі-то хворих не вивозять за межі лікувального закладу, але вінниччани продемонстрували величезну підтримку усім пораненим і хворим. Я вважаю, що цей захід дасть їм інші враження, крім війни, болю, госпіталю. Ми живемо в такі часи, коли невідомо, що більше допоможе - медична допомога чи людська вдячність, емоційна підтримка. Це їм потрібно».

Присутні на набережній змогли впродовж години дивитись програми фонтану Roshen, а кульмінацією вечора стала українська програма «Хвилі рідної душі».