Стало відомо, скільки людей пройшли госпіталізацію з коронавірусом \ фото REUTERS

Упродовж січня-листопада в Україні госпіталізацію пройшли 709 тис. пацієнтів з COVID-19.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заступник голови Національної служби здоров'я Тетяна Бойко повідомила на брифінгу щодо підсумків роботи Програми медичних гарантій у 2021 році.

Бойко нагадала, що допомога при COVID-19 входить до Програми медичних гарантій і є безоплатною для пацієнта.

Відео дня

"Упродовж січня-листопада в Україні госпіталізували 709 тис. пацієнтів з коронавірусом. За медичну допомогу цим пацієнтам в стаціонари лікарень НСЗУ вже виплатила більш ніж 13 млрд грн. За проведення вакцинації від COVID-19 виплатили трохи більше, ніж 759 млн грн", - повідомила вона.

Читайте такожНевакциновані українці мають у 9 разів вищий ризик померти від COVID-19 – Кузін

Як повідомляв УНІАН, дев'ять із десяти госпіталізованих у листопаді були невакциновані від COVID-19 та не були захищені від тяжкого перебігу коронавірусної хвороби. Про це повідомляв міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"За даними електронної системи охорони здоров’я, у листопаді 2021 року серед захворівших на коронавірусну інфекцію 84% не пройшли повний курс вакцинації. Серед госпіталізованих – 91%. Це означає, що дев'ять із 10 госпіталізованих – невакциновані", – сказав міністр.

Записатися на вакцинацію проти COVID-19 вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0-800-602-019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті www.vaccination.covid19.gov.ua.

Статистика про госпіталізованих і померлих за три місяці \ інфографіка УНІАН