Препарат рекомендувала ВООЗ / фото REUTERS

У регіони доставили 2 тис. 784 флаконів препарату "Тоцилізумаб", який ДП "Медзакупівлі України" закупило на замовлення Міністерства охорони здоров’я.

Про це повідомила прес-служба МОЗ.

У міністерстві нагадали, що "Тоцилізумаб" використовують для допомоги тяжкохворим пацієнтам із COVID-19. Йдеться про госпіталізованих дорослих та дітей від 2 років, які отримують кортикостероїди та потребують додаткового кисню, неінвазивної або інвазивної штучної вентиляції легень або екстракорпоральної мембранної оксигенації (ЕКМО).

Відео дня

Читайте також"Щеплені хворіють теж". Як цьому сприяють підробні сертифікати та медики-антивакцинатори

Препарат "Тоцилізумаб": що про нього відомо

Дозвіл на екстрене використання цього препарату 24 червня видало Управління продовольства та медикаментів (FDA), США.18 серпня Всесвітня організація з охорони здоров’я рекомендувала "Тоцилізумаб" для лікування важких випадків коронавірусної інфекції. Відповідне рішення ухвалили на основі 27 клінічних досліджень, в яких взяло участь 10 тис. пацієнтів. Виробляє ліки швейцарська фармацевтична компанія.

Дослідження свідчать, що лікування "Тоцилізумабом" пацієнтів, госпіталізованих із коронавірусною хворобою, знижує летальність та зменшує час перебування пацієнтів в лікарнях.

Угоду на закупівлю "Тоцилізумаб" уклали 27 липня 2021 року. Сума закупівлі становила 25,8 млн грн. Таким чином, вартість одного флакону становить 9269,75 грн.

Як повідомляв УНІАН, в Україні за добу кількість нових хворих на коронавірус зросла більш ніж удвічі, померли 143 людини. Зокрема за добу виявлено 6552 нові випадки COVID-19. Зокрема, захворіли 574 дитини та 165 медпрацівників.

Вас також можуть зацікавити новини: