Самотня людина частіше від сімейних страждає від ожиріння і хвороб серця / фото pixabay.com

Почуття самотності та ізоляція можуть бути вкрай небезпечними для людини, такі висновки оприлюднені науковою групою психологів на базі Університету Брігама Янга.

Причому проблеми, викликані такими руйнівними почуттями, становлять небезпеку навіть більшу, ніж надмірна вага, пише MedikForum.

Читайте такожНазвано найбільш депресивний вік

Відео дня

У ході досліджень вчені вивчили не лише десятки попередніх робіт, але і даних майже 150 експертиз та досліджень за участю близько 300 тисяч добровольців. Висновки, зроблені експертами, однозначні: соціальні зв'язки знижують ризики ранніх смертей майже наполовину.

Далі фахівці університету проаналізували близько 70 робіт колег на території трьох континентів. Після вивчення даних майже 3,5 млн північноамериканців, азіатів і австралійців була визначена небезпека почуття самотності. Саме ізоляція частіше від інших факторів стає причиною передчасної смерті. Самотня людина частіше від сімейних людей страждає від ожиріння та хвороб серця і судин.

У зв'язку з цим, вважають вчені, необхідно більш детально вивчати питання ізоляції від суспільства і впроваджувати методи боротьби з такими явищами. Так, вже в школах слід вчити дітей правильних соціальних взаємозв'язків, а працівникам медустанов враховувати зазначений фактор при обстеженні пацієнтів.

Раніше співробітники Бірмінгемського університету дійшли висновку, що міські парки слугують відмінною підмогою для емоційного і психічного благополуччя. За їхніми словами, прогулянка міським парком протягом 20 хвилин змусить вас почуватися щасливіше.