Будучи в парку, не обов'язково займатися спортом або робити інші вправи, щоб почуватися щасливим / Фото Марина Григоренко

Співробітники Бірмінгемського університету дійшли висновку, що міські парки слугують чудовою підмогою для емоційного і психічного благополуччя. За їхніми словами, прогулянка міським парком протягом 20 хвилин змусить вас почуватися щасливішими.

Відповідна стаття опублікована в International Journal of Environmental Health Research, пише Naked Science.

Дослідження вказує на те, що парки являють собою ключові елементи міського середовища, надаючи мешканцям можливість насолоджуватися природою і бути фізично активними. Зближення з природою, оздоровчі, соціальні та розважальні заходи в парках дозволяють значно знизити рівень стресу і відновитися після розумової активності.

Відео дня

Читайте такожНародження дітей робить батьків щасливими, але за однієї умови - експерти

Свої дані вчені збирали в трьох головних парках міста Маунтін-Брук, штат Алабама, які щодня відвідують багато людей. У дослідженні брали участь 94 особи. Після прогулянки вони заповнили спеціальну анкету і передали вченим спеціальний пристрій, який весь цей час стежив за їхніми фізичними показниками. Про найкращі результати повідомили ті учасники, які гуляли в парку від 20 до 25 хвилин. При цьому рівень емоційного благополуччя учасників, який вони оцінювали самостійно, в середньому підвищувався приблизно на 64 відсотки. У результаті аналізу всіх отриманих даних учені дійшли висновку, що, будучи в парку, не обов'язково займатися спортом або робити інші вправи, щоб почуватися щасливим. Отже, ефект поширюється також на людей з фізичними обмеженнями та інвалідністю.

"У містах зараз посилюється тиск на зелені зони: планувальники й забудовники прагнуть забудувати парки житловою і комерційною нерухомістю, а тому проблема, що стоїть перед містами, полягає в тому, щоб спробувати зберегти якомога більше таких важливих просторів", — наголошують вчені.

Раніше американські вчені вивчили самотність і вік, в якому вона переживається максимально болісно.