Деякі наші слова та вчинки руйнують стосунки / фото pixabay.com

На думку психологів, тривалість стосунків часто залежить від нас самих, а причини розставання у багатьох пар дуже схожі.

Так, більшість чоловіків і жінок припускаються певних помилок, які здатні непомітно зруйнувати стосунки. Про п'ять найбільш поширених з них розповів "Обозреватель".

1. Ви не ділитеся тим, що для вас важливо

Саме довіра і щирість роблять людей по-справжньому близькими. Діліться з партнером тим, що для вас дійсно важливо, цікавтеся його думкою. Водночас прагніть вміти слухати та чути другу половину.

Відео дня

2. Забудьте про минуле

Звичайно, ви не побудуєте хороших нових стосунків, якщо не винесете уроки з минулих. Так, образи, претензії, переконання, що всі чоловіки/жінки можуть зрадити в будь-який момент, поступово руйнують ваші стосунки.

Читайте такожЕксперт пояснила, як стрес впливає на нашу зовнішність

3. Не думайте, що стосунки – це свято

Багато людей, що живуть на самоті, вірять, що коли одного разу вони зустрінуть своє кохання, то сірі нудні будні змінить вічне свято. У такій ситуації на людину чекає розчарування, оскільки в реальних стосунках люди майже завжди стикаються з труднощами. Не потрібно боятися, адже саме вони допомагають вийти на новий рівень у стосунках.

4. Не підлаштовуйтесь під партнера

Якщо у стосунках ви намагаєтеся бути кимось іншим, навряд чи у вас вийде бути щасливим у коханні. Якщо ви мрієте бути разом з по-справжньому рідною душею, просто будьте собою у стосунках.

5. Не прагніть переробити людину

Мало хто витримає партнера, який з усіх сил буде намагатися змінити свою другу половину: наприклад, водити в театри, на виставки або голосно захоплюватися чужими успіхами, натякаючи коханій людині, що він далекий від досконалості. У стосунках не можна диктувати свої правила, адже у всіх є недоліки, але при цьому є і чесноти, за які варто цінувати людину.