Що робити, якщо підозрюєте партнера у зраді: поради від експерта  / фото pixabay.com

Від подружньої зради не застрахований ніхто. Це може бути як цілком свідома дія, так і прикра одноразова помилка. Британський психотерапевт Нік Вілкі назвав три кроки, які варто зробити, якщо ви підозрюєте партнера у зраді. Як стверджує експерт, це буде не просто, але ці спроби допоможуть зберегти стосунки.

Як пише Daily Mail, на думку психотерапевта, пара може пройти навіть настільки складне випробування, але потрібно зберігати спокій та виваженість.

Тож що робити, коли ви підозрюєте партнера у зраді, але не знаєте, як це вияснити?

Відео дня
  • Налаштуйтесь на діалог із партнером

Ви запідозрили другу половинку у зраді? Нічого не вигадуйте і завчасно не робіть висновки. Спробуйте вияснити ситуацію. Але кидайтеся одразу на партнера, можливо, він нікуди й не ходив. Краще просто поговорити відверто, розказати про свої думки та емоції. 

Читайте такожЕксперти з'ясували, чи є пристрасний поцілунок зрадою

"Якщо ви будете приховувати свої відчуття, то недовіра до партнера лише збільшиться. Ви будете концентруватися на поганому, а надалі це просто знищить все, що ви будували разом", – розповів пан Вілкі.

  • Піймайте момент

Говорити про свої підозри варто тоді, коли ви обоє спокійні та готові до діалогу. Якщо хтось роздратований – це не найкращий момент.

  • Розмова

Як би не було важко, не потрібно перетворювати це на сварку чи агресивне вияснення стосунків. Найкраще – спланувати, що ви будете говорити.

"Не тисніть на партнера, акцентуйте на ваших переживаннях. Можете сказати: "Мені недобре через те, що я думаю, що ти мені зраджуєш". Дивіться після цього на відповіді і вірте своїй інтуїції. Вона допоможе вам здогадатися, чи партнер бреше", – вважає психотерапевт.

Якщо партнер таки зрадив – це дійсно боляче, але навіть й у такій ситуації можна врятувати стосунки. Експерт пропонує вияснити за допомогою легенької вправи, в чому була причина цього кроку. Потрібно взяти листочок паперу та оцінити стосунки до зради від 1 до 10 балів (обов’язково згадайте ті речі, які вам не подобалися). Згодом обмінюєтеся листочками та все обговорюєте.

"Думаю, що ви маєте зрозуміти причини, через які партнер вам зрадив. Спитайтеся у нього про це прямо. Знаю, це важко. Але я також бачив людей, які завдяки цьому змогли зберегти та побудувати щасливі стосунки", – говорить експерт.

Вас також можуть зацікавити новини