З'явилися протизаплідні таблетки для чоловіків / фото ua.depositphotos.com

Австралійські науковці винайшли протизаплідні таблетки для чоловіків. У думах про безпечний секс експерти розробили чоловічий варіант оральних (у вигляді пігулок, - УНІАН) контрацептивів.

Виявляється, щоб зробити чоловіків лише тимчасово безплідними достатньо "вимкнути" здатність сперматозоїдів плавати, пише nashamama. Щоб домогтися цього ефекту, необхідно "знерухомити" їх хвости. Якщо сперматозоїди не можуть плавати, то у них немає шансів природним шляхом дістатися до жіночої яйцеклітини, прорватися в її стінки і запліднити.

Читайте такожОзвучено рейтинг надійності найпопулярніших методів контрацепції

Відео дня

Щоб "вимкнути" сперматозоїди, чоловікові потрібно буде всього лише скористатися протизаплідною таблеткою. Сам чоловік і визначить, коли її приймати - за кілька годин чи за кілька хвилин до сексу - допустимі обидва варіанти. Так само планується, що даний препарат буде використовуватися при лікуванні захворювань передміхурової залози. 

"Це як би тимчасова вазектомія, яка зупиняє сперму на її шляху без необхідності хірургічного втручання, - стверджує головний автор дослідження, професор Сабатіні Вентура з університету Монаша, - Але це абсолютно не впливає на життєздатність сперматозоїдів і на чоловіче здоров'я. Сперма повністю здорова, просто під впливом препарату, м'язи не отримують хімічний сигнал про те, що її необхідно перемістити і блокує її".

Простіше кажучи, ці таблетки не викличуть довгострокових побічних ефектів або будь-яких впливів на потомство, якщо чоловік вирішить стати батьком. Вони ніяк не впливають на гормональний баланс, як у випадку з жіночими протизаплідними таблетками. Вже через тиждень сперматозоїди "включають" хвости і готові до своєї місії.

Науковцям залишилося провести детальні дослідження і перевірити, як препарат буде діяти на реальних людей: поки таблетки пройшли перевірки тільки на мишах. "Людський" аналог протизаплідних таблеток планується завезти в аптеки не раніше, ніж через 2-3 роки.

Раніше, як писав УНІАН, журналісти з'ясували, які методи ефективні для жінок і чоловіків. Завдяки великому вибору контрацепції, пара може самостійно обирати час для народження дитини. Крім того, контрацепція захищає від багатьох інфекцій. На що варто звернути увагу - читайте за посиланням.

Вас також можуть зацікавити новини