7 причин втрати свідомості після оргазму / фото pixabay.com

Експерти з Національних інститутів охорони здоров'я США розповідають про випадки, коли чоловіки під час еякуляції непритомніють.

Пропонуємо докладніше дізнаємося, чому так відбувається і що потрібно робити, якщо це трапиться з вами.

  • Вазовагальна непритомність

Це найчастіший вид непритомності, який може бути викликаний емоційними і ситуаційними факторами, пише kiz.ru. Звичайне сечовипускання, дефекація, кашель можуть привести до тимчасової втрати свідомості. У потерпілого реєструється зниження артеріального тиску, при цьому кисень погано доставляється в мозок. Винуватець такого стану - блукаючий нерв, який регулює частоту серцевих скорочень і звуження кровоносних судин. Під час оргазму нерв може втратити здатність коректно працювати. Як результат - судини розширюються, тиск падає і відбувається непритомність.

Відео дня
  • Гіпервентиляція

Інтенсивне дихання, яке перевищує потреби організму в кисні. Гіпервентиляція може відбутися не тільки під час оргазму, але і під час дайвінгу, бігу, плавання та інших фізичних навантажень. 

  • Голод і спрага

Іноді заняття сексом або мастурбація можуть тимчасово відвернути людину від інших фізичних потреб - втамування голоду і спраги. Інтенсивна сексуальна активність має схожість з виконанням аеробних вправ, а тому підвищує потребу у воді і кисні. Таким чином, якщо перед сексом ви не випили достатню кількість рідини, може трапитися зневоднення і виникне ризик втратити свідомість. 

Читайте такожЩо таке спанкінг і п'ять порад, як урізноманітнити ним секс

Аналогічна ситуація відбудеться в разі, якщо ви голодні. 

  • Стрес і тривога

Підвищене почуття занепокоєння і стрес можуть спровокувати втрату свідомості з кількох причин. У їх числі - згадана раніше гіпервентиляція і вазовагальна непритомність.

  • Синдром постуральної ортостатичної тахікардії

Характеризується переднепритомним станом, млявістю і почастішанням серцевих скорочень. Подібно до вазовагальної непритомності, він може викликати різке зниження артеріального тиску.

Синдром може розвинутися після оргазму, за умови, якщо ви любителька поекспериментувати з різними позами під час сексу. 

  • Проблеми з серцем

До них відносяться:

  1. миготлива аритмія (порушення серцевого ритму);
  2. прискорене серцебиття;
  3. хронічна серцева недостатність;
  4. ішемічна хвороба серця.
  • Аутоеротична гіпоксія або гра з задухою 

Деякі навмисно під час сексу перекривають доступ до кисню своєму партнерові. На жаргоні така гра називається "собачий кайф". Еротична асфіксія може бути однією з форм БДСМ-практик, коли застосовується для посилення сексуальної розрядки. В інших випадках - це може бути просто гра з метою викликати короткочасну непритомність. 

Перша допомога при втраті свідомості під час сексу

  • перевести потерпілого в положення Тренделенбурга, при якому таз і ноги розташовані вище голови: такий стан забезпечить приплив крові до мозку;
  • забезпечити приплив свіжого повітря - відкрити вікна;
  • якщо під рукою є нашатирний спирт, то змочити їм ватку і піднести до носа;
  • важливо: не потрібно плескати потерпілого по щоках і обливати водою;
  • після непритомності потрібно глибоко і повільно дихати;
  • можна дати потерпілому склянку води;
  • можна перекусити / випити смузі, щоб підвищити рівень цукру в крові.

Варто зазначити, що необхідно викликати "швидку", якщо втрата свідомості триває довше декількох секунд, або якщо сталася травма під час падіння. Якщо ви зафіксували зупинку дихання, починайте виконувати серцево-легеневу реанімацію. 

Оргазм: новини на тему