Комаровський переконаний, що чоловік і жінка не повинні концентруватися виключно на дитині / фото pixabay.com

Родині не можна концентруватися виключно на дитині, від цього страждає сам нащадок.

Таку думку на каналі "Україна 24" висловив популярний український лікар Євген Комаровський.

Лікар назвав таке явище "кіндероцентризмом". На його думку, не сім'я, а держава повинна бути зосереджена на таких принципах.

Відео дня

Читайте такожВчені зі США з'ясували, чи щасливі пари, які не мають дітей

"Найбільша помилка - це те, що доктор Комаровський щось вчить про дітей. Головне моє завдання - це навчити сім'ю з дітьми життю. "Кіндероцентризм" повинен бути на рівні держави. "Кіндероцентрична держава" - це модель країни, про яку я мрію, де кожне державне рішення розглядається через призму дитинства. Ось від цього рішення залежить те, що зміниться для дітей, як зміниться майбутнє нашої країни. Коли будь-яка дорога веде не до президентської резиденції, а до умовно дитячого центру розвитку", - сказав Комаровський.

Педіатр застеріг батьків від того, щоб вони зосереджували увагу тільки на дитині.

"А ось що стосується сім'ї, "кіндероцентризм" вбиває сім'ю. Сім'я повинна жити інтересами сім'ї. Якщо сім'я крутиться навколо дитини, дитині погано. Дитина повинна знати, що всім має бути добре. Прийшов я з роботи, приніс шоколадку. Я не можу собі уявити, що моя дитина схопить шоколадку і втече до себе в кімнату їсти. Вона повинна поділитися з братом, з мамою, з татом - цього треба вчити дітей", - стверджує Комаровський.

Нагадаємо, раніше Комаровський розповів, що проблемами сучасних матерів є те, що вони часто "вдають з себе жінок-героїнь", впадають у депресію або стають рабами власних дітей.

Вас також можуть зацікавити новини