Через негоду медики не могли доправити донорське серце вчасно з Івано-Франківська до Львова - аеромедичний гелікоптер не зміг піднятися у повітря.

Як йдеться у сюжеті ТСН, орган взяли в померлої в Івано-Франківську і треба було терміново доставити до Львова, бо життєздатність донорського серця всього 3 години.

Читайте такожПерша операція: львівські лікарі врятували дитину з діркою в серці

Медики Івано-Франківської обласної лікарні вишикувалися в "коридор пошани" перед посмертним донором. Під час операції лікарі ще раз схилили голови перед жінкою, рідні якої погодилися віддати її органи. 

"Віддамо данину та шану донору та його родині, які пішли на гуманний та благородний вчинок. Це допоможе врятувати чотири життя", – сказав тоді кардіохірург Роман Домашич, пише видання Reporters.

За органом мав вилетіти аеромедичний гелікоптер, але складні погодні не дали гвинтокрилу піднятися у повітря. Тож медики вирішили залучити до транспортування серця поліцію.

Звичайним авто з Івано-Франківська до Львова майже дві з половиною години їзди. Патрульні за складних погодних умовах (падав сніг, була обмежена видимість і ожеледь) домчали бокс із донорським серцем за 1 год. 40 хв!

На об'їзній Львова, яка зазвичай дуже завантажена автомобілями, прикарпатських поліцейських зустріли тутешні копи і супроводили до лікарні швидкої допомоги. У лікарів на пересадку залишилася всього година. І вони встигли.

Здорове донорське серце забилося у грудях 67-річного чоловіка, який переніс три інфаркти і без пересадки був приречений. Донором стала 52-річна жінка, яка померла від інсульту. Її рідні погодилися віддати серце, дві нирки і печінку, щоб врятувати інших людей.

Вас також можуть зацікавити новини: