Богдан Касько / скріншот

11-річний Богдан Касько з багатодітної сім'ї чотири роки був закутий в спеціальний гала-апарат, щоб вирівнялася його деформована через пухлину шия.

Дивовижну історію одужання хлопчика розповіли у сюжеті ТСН.

Зазначається, що чотири роки тому у підлітка виявили величезну пухлину уздовж шийних відділів. Через неї шия хлопчика почала деформуватися.

"Він дуже часто задихався", – розповіла його мама.

Щоб врятувати підлітка, нейрохірурги Національної дитячої лікарні "Охматдит" розробили цілу спецоперацію.

Спочатку вони встановили навколо його голови конструкцію з карбону і титану. Вона допомагала йому не задихнутися і поступово вирівнювала шию.

"Його ніби закували у переносну в'язницю", дитячої йдеться в сюжеті.

А коли цей унікальний гала-апарат зробив свою справу, і шия вирівнялася дитячої Богдану зробили серію надскладних операцій на шийному відділі хребта, щоб закріпити результат та повернути хлопчика до звичайного життя.

Перед останньою операцією хлопчик запитав у мами: "Невже я буду вільним". І так, на другий день після операції Богдан вже самостійно ходив та будував плани якомога швидше сісти на велосипед.

Читайте такожВперше в Україні: однорічній дитині пересадили печінку від посмертного донора (фото)Раніше повідомлялося, як у Львові 9-річній дівчинці через нежить довелося робити складну операцію на мозку.

Вас також можуть зацікавити новини: