ВООЗ не вважає мікропластик у питній воді загрозою здоров'ю / pixabay.com

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) на даному етапі не розглядає микропластик у питній воді як загрозу для здоров'я людини.

Про це йдеться у звіті організації, передає dw.com.

Так, співробітник ВООЗ Брюс Гордон зазначив, що існує великий зазор між прогнозованим обсягом токсинів, що тіло людини може поглинути без шкоди, і тими показниками, які будуть вважатися згубними.

Відео дня

"Ми зовсім не стурбовані", - зазначив він, говорячи про нинішні концентрації у питній воді.

Читайте такожЛюди з'їдають щонайменше по 50 тисяч часточок пластику на рік

Разом із тим експерти попереджають, що якщо забруднення триватиме нинішніми темпами, можливі довгострокові наслідки для водних екосистем на планеті й для людства в цілому.

"Необхідно зменшити зростання пластикового забруднення в усьому світі", - зазначила інша представниця ВООЗ Марія Нейра. Вона також закликала до більш детальних досліджень на цю тему.

Щорічно у світовий океан потрапляє близько восьми мільйонів тонн пластикового сміття. Найбільшу небезпеку становить мікропластик - частинки розміром менше п'яти міліметрів, що проникають, зокрема, в організми морських мешканців і птахів.

Раніше УНІАН повідомляв, що Європейське хімічне агентство (European Chemicals Agency, ECHA) 30 січня запропонувало новий законопроект, який заборонив би 90% микропластика, що використовується у ЄС.