Виникнення діабету 1 типу не пов'язано з вживанням солодкого / pixabay.com

Одні вважають солодке шкідливим, інші так не думають, а треті без нього жити не можуть. У наші дні можна почути різні твердження з приводу солодощів. Чому ж вірити?

Лікарі прокоментували найпоширеніші міфи про шкоду солодощів, пише "МедикФорум".

Читайте такожОптимісти живуть довше за песимістів - дослідження

Відео дня

Від солодкого товстіють. Вчені з Університету Нью-Мексико стверджують, що вживання солодкого як такого не призводить до збільшення маси тіла, - вони отримали відповідні дані в експериментах з участю чоловіків і жінок середнього віку. Фахівці констатували, що любителі солодкого набирають вагу від вживання великої кількості низькоякісних солодощів і кондитерських виробів, що містять поліпшувачі смаку, розпушувачі й інші ненатуральні інгредієнти, які негативно впливати на кишкову мікрофлору і в зв'язку з цим на метаболізм.

Від шоколаду бувають прищі. Шоколад ніяк не відбивається на чистоті шкіри, відзначають вчені. Точніше кажучи, їжа з високим глікемічним індексом збільшує рівень стресового гормону кортизолу в крові і тим самим сприяє появі прищів. Однак шоколад - якщо в ньому високий вміст какао бобів, мало молока і цукру – шкірі не зашкодить. Шоколаді з 60% какао-бобів і вище фахівці вважають практично безпечним у плані можливої появи прищів.

Солодке необхідно мозку. Можливо, з'їсти трохи шоколаду, пастили, варення в середині робочого дня дійсно не буде зайвим. Клітини мозку живляться глюкозою і її недолік позначається на їх роботі. Проблема в тому, що можна з'їсти зовсім непомітно для себе занадто багато солодкого. Тоді замість бажаної бадьорості з'являться сонливість і когнітивна загальмованість.

Від шоколаду може бути запор. Це, звичайно, дуже гарна причина для запору, але лікарі кажуть, що таке можливо, мабуть, тільки в ситуації, коли крім шоколаду людина нічого більше не їсть. Згідно з даними, озвученими на конференції Європейської асоціації кардіологів, в день без побоювання можна з'їдати до 100 грамів гіркого шоколаду.

Солодке викликає діабет. Виникнення діабету 1 типу не пов'язано з вживанням солодкого, це аутоімунне захворювання, яке асоціюється з генетичними змінами в клітинних структурах. Що стосується цукрового діабету 2 типу, то вживання солодкого може впливати на його поява лише побічно. Розвиток цього типу діабету співвідноситься в першу чергу із запаленням і накопиченням жирової тканини.