новий молекулярний механізм. Він допоможе пояснити причину розладів, пов'язаних з гіперактивністю імунної системи / Фото: 062.ua

Відомо, що імунна система захищає організм від хвороб, але її тривала активація може призвести до пошкодження здорових тканин. Співробітники Університету Осаки відкрили новий молекулярний механізм. Він допоможе пояснити причину розладів, пов'язаних з гіперактивністю імунної системи, пише Мeddaily.ru з посиланням на Zee News.

Читайте такожВчені розробили новий метод лікування алергіїПісля активації імунна система "вимикається" за допомогою спеціалізованих клітин - регуляторних Т-клітин. Дослідники вважають: щоб впоратися з аутоімунними захворюваннями, потрібно дізнатися більше про ці клітини. Розвиток регуляторних Т-клітин у вилочковій залозі залежить від генів-підсилювачів. Вони впливають на експресію інших генів, необхідних цим клітинам.

Читайте такожПробіотики стимулюють роботу імунної системи - дослідженняФахівці провели дослідження на мишах. Вчені з'ясували, що молекула Satb1 контролювала гени-підсилювачі, які беруть участь у розвитку регуляторних Т-клітин. У гризунів без Satb1 процес розвитку регуляторних Т-клітин був порушений. І у них відзначалися симптоми аутоімунного захворювання.

Відео дня