Дослідження припускають потужну зв'язок між фастфудом і прищами \ pixabay.com

Якщо шкіра схильна до вугрів і прищів, то особливу увагу слід приділяти харчуванню. Існують продукти, після вживання яких ймовірність загострення шкірних розладів зростає.

Читайте такожВисипання і лихоманка: у Європі зафіксовані випадки важкого захворювання дітей, пов'язаного з Covid-19

Рафіновані вуглеводи. Білий рис, макарони, хліб з пшеничного борошна, газована вода, інші солодкі напої та продукти багаті рафінованими вуглеводами. Їх вживання може збільшити рівень цукру в крові і показники інсуліну, що підвищує ймовірність вугрових висипань.

Відео дня

Молочні продукти. Дослідження показують зв'язок між молочними продуктами і вагою вугрового висипання у підлітків. Вчені припускають, що вживання молока може підвищувати рівень інсуліну, що негативно впливає на кількість прищів. Більш того, амінокислоти в коров'ячому молоці стимулюють печінку до виробництва більшої кількості інсуліноподібного фактору росту 1, також пов'язаного з розвитком акне, повідомляє medikforum з посиланням на The Health Site.

Фастфуд. Дослідження припускають потужний зв'язок між західною дієтою і прищами. У різного роду продуктах фастфуду на кшталт бургерів, хот-догів, картоплі фрі та молочних коктейлів багато калорій, жирів і рафінованих вуглеводів. Спостереження показують, що ці продукти стимулюють виробництво гормонів, що призводять до вироблення надмірної кількості шкірного сала.

Шоколад. Ще одне дослідження припустило, що шоколад погіршує перебіг вугрового висипання, але неоднаково впливає на всіх людей. Вважається, що після вживання шоколаду імунна система збільшує реакцію на бактерії, що викликають прищі.

Екстракт сироваткового протеїну. Це популярна дієтична добавка є багатим джерелом амінокислот лейцину і глютамину, що збільшують темпи зростання і ділення клітин шкіри. А це може призводити до формування прищів. Амінокислоти також змушують організм виробляти більше інсуліну, що підвищує ризик акне.