У Києві на Старообухівській трасі в результаті дорожньо-транспортної пригоди загинула родина з трьох осіб, в тому числі неповнолітня дитина, ще двоє інших осіб зазнали травмування.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Києва.

"За попередньою інформацією, на проїжджій частині автодороги відбулося зіткнення та загорання трьох автомобілів. У результаті аварії загинуло троє людей, ще двоє - травмовані", - йдеться в повідомленні.

Читайте також"Раптовий розлад шлунку": у Чернівцях фура провезла інспектора на капоті майже 5 кілометрів (відео)

Зокрема, отримавши повідомлення про аварію, на вказане місце у Голосіївському районі столиці виїхали екіпажі патрульних поліцейських, слідчо-оперативна група територіального управління поліції, слідчі столичного главку, рятувальники те медики "швидкої".

"Встановлено, що водій одного з автомобілів виїхав на смугу зустрічного руху, де допустив зіткнення з іншими машинами. Відомо також, що в салоні однієї іномарки загинула родина: батько, мати та неповнолітня дитина. Ще двоє потерпілих внаслідок ДТП отримали травми середнього ступеню тяжкості, їм надається необхідна медична допомога", - наголошується в повідомленні.

Також сказано, що на цей час на місці смертельної аварії працюють працівники поліції з метою встановлення обставин та механізму автопригоди.

Відео: Kyiv Operativ

Слідчими вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Зазначимо, що сьогодні, 20 липня, в Україні сталося кілька масштабних ДТП, внаслідок яких загинули 18 людей.

Читайте такожОмелян назвав причину сьогоднішніх смертельних ДТП в Україні

Зокрема, близько п’ятої години ранку на 289 км автодороги «Київ-Одеса», неподалік смт Криве Озеро Миколаївської області, сталася ДТП, внаслідок якої п’ятеро осіб загинули, ще 12 госпіталізовані. Рейсовий мікроавтобус марки Volkswagen, що рухався за маршрутом «Одеса-Гомель» з білоруською реєстрацією, зіткнувся з вантажівкою, що стояла праворуч на проїжджій частині через несправність.

У Житомирській області внаслідок зіткнення маршрутки та великогабаритної вантажівки DAF з напівпричепом загинули 10 людей, ще 10 було госпіталізовано. Аварія сталася на 127 км автодороги Київ – Чоп поблизу села Глибочиці Житомирського району.

Поблизу Хмельницького внаслідок лобового зіткнення вантажного автомобіля «IVECO» та легкового автомобіля «Фольксваген Гольф» загинула родина з трьох осіб, ще одну дитину госпіталізовано. Аварія сталася сьогодні близько 11 ранку на в‘їзді у село Прибузьке.

У Мінінфраструктури відбулася нарада у зв'язку з низкою масштабних летальних ДТП в Україні.

Заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк повідомив, що Кабмін має намір запровадити контроль швидкості на автошляхах України і провести жорсткі перевірки автоперевізників на наявність ліцензій і технічної справності автомобілів.

За його словами, серед головних причин сьогоднішніх ДТП у трьох областях України, розглядаються недотримання правил дорожнього руху, зокрема, перевищення швидкості.