Будівля гуртожитку на Житомирщині обвалилась через підмивання фундаменту / фото УНІАН

Будівля студентського гуртожитку у селі Нова Чортория на Житомирщині обвалилась через підмивання фундаменту грунтовими та дощовими водами.

Про це кореспондента УНІАН повідомили у прес-службі Управління ДСНС в Житомирській області.

За попередніми даними, обвал стався через підмивання фундаменту будівлі грунтовими та дощовими водами, внаслідок чого сталось просідання фундаменту та часткове руйнування будівлі.

Відео дня

Сьогодні відбулось позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Любарського району. На засіданні прийнято рішення щодо обмеження доступу до місця руйнування та гуртожитку в цілому для запобігання випадкам мародерства та травмування людей.

Окрім цього, створено комісію, що визначить ступінь аварійності будівлі та ухвалить рішення щодо ремонту або демонтажу третього під’їзду.

Читайте такожНа Житомирщині обвалилася будівля гуртожитку: зруйновано 25 кімнат (фото)

Згідно з уточненими даними, "обвалом зруйновано частину тильної стіни, бічної несучої стіни та 24 житлові кімнати у третьому під’їзді загальною площею близько 330 кв. м. Загроза іншим двом під’їздам відсутня. Всього в третьому під’їзді було 48 кімнат. Загальна кількість житлових кімнат у гуртожитку 225".

На місці події працює оперативна група Управління ДСНС України у Житомирській області та Любарського відділення поліції.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні близько 6.00 у с. Нова Чортория Любарського району Житомирської області сталося часткове руйнування п’ятиповерхової будівлі гуртожитку державного аграрного технікуму. Загиблих чи травмованих внаслідок події немає.

На момент обвалу студентів у гуртожитку не було, оскільки вони перебувають на канікулах.