У Дніпропетровській області ліквідували мережу онлайн-порностудій / фото прес-центр СБ України

Головним управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України припинено діяльність організованого злочинного угруповання, члени якого створили у Кривому Розі розгалужену мережу Інтернет-порностудій.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що місцеві мешканці налагодили нелегальний бізнес із виготовлення та реалізації фото- та відеоматеріалів порнографічного змісту.

Відео дня

У якості «моделей» зловмисники використовували жінок із малозабезпечених родин і неповнолітніх дівчат. За попередньою інформацією ділки також розповсюджували серед «працівниць» наркотичні речовини. Відзняті матеріали вони публікували на спеціалізованих Інтернет-ресурсах.

Читайте такожУ Києві викрили розповсюджувачів дитячої порнографії

Наразі організатору та одному із активних учасників організованого злочинного угруповання оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 301 Кримінального кодексу України.

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення інших осіб, причетних до нелегального бізнесу.

Операція із викриття зловмисників проводилася спільно з Головним управлінням Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури Дніпропетровської області.