Суд вирішив взяти під варту на два місяці із альтернативою застави підозрюваного 36-річного боксера / фото УНІАН

У прокуратурі назвали попередню причину смерті співробітника Управління державної охорони, який 2 січня помер під час конфлікту в центрі Києва.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець.

За її словами, сьогоднішнє засідання Печерського райсуду Києва, на якому розглядалось клопотання щодо запобіжного заходу підозрюваному в нанесенні 26-річному киянину смертельної травми, розпочалось близько 18.00.

Відео дня

"Прокурор наполягав на триманні під вартою без застави, обґрунтовуючи тим, що підозрюваний після вчинення злочину не перебував вдома, не користувався номером власного мобільного телефону та змінив зовнішність. Крім того, зі слів прокурора, попередня причина смерті потерпілого - крововилив у мозок і внутрішня черепно-мозкова травма, і обвинувачуваний, який є кандидатом у майстри спорту з боксу, міг передбачити наслідки своїх дій", - написала Максимець.

Читайте такожУ Києві перехожий врятував бабусю та її онуку, що провалилися під кригу (відео)

Як повідомляв УНІАН, 2 січня у центрі Києва, на вулиці Саперне поле на Печерську, виникла сварка між двома чоловіками, в ході якої один з учасників вдарив іншого у щелепу.

Від отриманої травми потерпілий, 26-річний співробітник УДО, помер на місці.

Чоловік, якого підозрювали у вчиненні злочину, з місця події зник і лише ввечері 3 січня разом із адвокатом з’явився у Печерське управління поліції. Ним виявився 36-річний киянин, кандидат у майстри спорту з боксу та кікбоксингу. Його затримано та оголошено підозру за статтею "Умисне вбивство" Кримінального кодексу. За вчинене йому загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі.

Сьогодні, 4 січня, Печерський районний суд Києва обрав боксеру, підозрюваному у нанесенні смертельної травми співробітнику УДО, запобіжний захід у вигляді 60 діб під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 600 тис. грн. Прокуратура оскаржуватиме рішення суду в частині визначення застави.