Готовий «товар» наркоділки переправляли рейсами міжнародного сполучення / фото ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки України викрили шістьох жителів Запорізької області і двох киян, які займалися контрабандою наркотичних речовин до країн Європейського Союзу і Росії.

Про це УНІАН повідомив керівник прес-служби УСБУ в Запорізькій області Сергій Левченко.

Оперативники спецслужби встановили, що жителі Запорізької області і Києва налагодили масштабне виробництво і збут за кордон елітних сортів марихуани.

Відео дня

«Нарковмісні рослини зловмисники вирощували в столичній нарколабораторії і на відкритій місцевості. Готовий «товар» переправляли рейсами міжнародного сполучення і особистим автотранспортом», - йдеться в повідомленні.

Читайте такожВ Одесі поліція вилучила у міжнародної групи наркоторговців товару на 2 мільйони гривень (фото, відео)

Відзначається, що незаконним бізнесом займалися шестеро жителів Запорізької області і двоє жителів Києва.

У суботу, 12 січня, оперативники СБУ провели 15 обшуків у місцях виробництва наркотиків і проживання фігурантів справи у Василівці Запорізької області і Києві. Було вилучено майже 20 кг готових для продажу наркотиків, понад 200 кущів конопель, майже 500 пачок насіння елітних сортів канабісу, обладнання для вирощування і переробки марихуани, вогнепальну і холодну зброю, 30 тис. дол.

За цінами «чорного ринку» вартість вилучених наркотиків становить майже 3 мільйона гривень.

фото ssu.gov.ua

Наразі нікого не затримано, вирішується питання про оголошення чотирьом зловмисникам про підозру у вчиненні злочину й обрання запобіжного заходу. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи.

Нарковмісні рослини зловмисники вирощували в столичній нарколабораторії / фото ssu.gov.ua

Раніше УНІАН повідомляв, що поліція Миколаївської обл. ліквідувала діяльність міжрегіональної банди наркодилерів. Так, троє осіб збували кристалічний метадон, опій та димедрол шляхом так званих "закладок" по всій території України.