Упродовж дня українські правоохоронці викрили на хабарництві шістьох осіб / фото УНІАН

Упродовж дня українські правоохоронці викрили на хабарництві шістьох осіб.

Про це повідомляє прес-служба Департаменту захисту економіки Нацполіції України у Facebook.

Так, зазначається, що сьогодні столичні оперативники під процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва затримали голову садівничого товариства під час отримання 15 тис. доларів неправомірної вигоди.

Відео дня

Крім того, у правоохоронці з Управління захисту економіки в Кіровоградській області затримали службову особу Територіального сервісного центру, який одержав від громадянина 14 тис. грн за вирішення питання щодо не притягнення останнього до адміністративної відповідальності за керування автомобілем в стані алкогольного сп'яніння.

В Одеській області, за даними правоохоронців, було викрито у хабарництві директора комунального підприємства та керівника полігону твердих побутових відходів. За дозвіл на здійснення діяльності на території полігону, а саме збору та вивезення твердого сміття, вони вимагали від підприємця майже 11 тис. грн. Обох затримано під час одержання неправомірної вигоди.

У Херсонській області старший державний інспектор відділу Чорноморського міжрегіонального управління Державної служби України з безпеки на транспорті вимагав неправомірну вигоду за не притягнення громадянина до адмінвідповідальності та подальше безперешкодне здійснення ним пасажирських перевезень. Під час отримання 10 тис. грн хабара правопорушника затримали працівники управління захисту економіки обласного та військової прокуратури Херсонського гарнізону Південного регіону України, повідомили в департаменті.

Читайте такожНа Львівщині посадовця Держаудитслужби затримали під час одержання 30 тисяч гривень хабара

Також повідомляється, що сьогодні правоохоронці затримали й директора автошколи, який налагодив злочинну схему з отримання громадянами свідоцтв про навчання у закладі без його фактичного проходження та успішне складання іспитів. Затримали керівника під час одержання ним частини неправомірної вигоди. Він вимагав та отримав від місцевого мешканця 4,5 тис. грн.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 23 січня, під час отримання неправомірної вигоди у сумі 15 тис. доларів затримано голову садівничого товариства, розташованого на території столиці. Вказані кошти зловмисник вимагав та одержав від громадянина за вирішення питання щодо прийняття останнього до складу кооперативу та виділення земельної ділянки під будівництво банного комплексу.

Попередньо дії голови садівничого кооперативу кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням) КК України. Санкція статті передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.