Рустама Бадьянова залишили під вартою на 60 діб / фото facebook.com/c14.news.reserve

Суд на 60 діб продовжив термін запобіжного заходу для першого із чотирьох підозрюваних у справі про замах на вбивство координатора праворадикальної організації С14 Сергія Мазура.

Як передає кореспондент УНІАН, таке рішення ухвалила суддя Святошинського суду Києва Оксана Ульяновська.

Читайте такожПравоохоронці затримали трьох підозрюваних у підготовці замаху на координатора С14 Мазура

Відео дня

Нагадаємо, на початку сьогоднішнього засідання суддя Ульяновська намагалася провести розгляд клопотання стосовно Рустама Бадьянова, підозрюваного в продажу гранати виконавцям замаху, де-факто в закритому режимі: до залу суду запросили лише адвокатів, а правоохоронці намагалися не пускати як вільних слухачів, так і потерпілого Мазура.

Наразі ще троє підозрюваних очікують розгляду клопотань прокурорів щодо продовження арешту.

Як зазначили на сторінці організації C14 у Facebook, Бадьянов упродовж дня двічі різав собі вени.

Бадьянов двічі різав собі вени / фото facebook.com/c14.news.reserve

Як повідомляв УНІАН, вночі 10 жовтня 2018 року у Борисполі Київської області невідомі кинули гранату у вікно квартири Мазура, розташованої на другому поверсі житлового будинку. Внаслідок вибуху постраждав 61-річний батько Мазура, його було госпіталізовано. Поліція кваліфікувала злочин як замах на вбивство. Сам Мазур пов'язував інцидент зі своєю громадською діяльністю.

3 листопада у поліції повідомили про затримання чотирьох підозрюваних у здійсненні замаху на Мазура, а також замовника злочину, який оцінив виконання замаху у 3 тис. доларів.

4 листопада Бориспільський міськрайонний суд Київської області обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці трьом виконавцям замаху, ще одному - у вигляді двох місяців тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 145 тис. грн.