Жінка втопила своїх дітей у столичному озері / фото dtp.kiev.ua

Прокуратура наполягає на примусовому лікуванні жінки, яка у жовтні 2018 року втопила двох своїх дітей в озері Срібний кіл поблизу станції метро "Осокорки" у Києві.

Як повідомили у прес-службі прокуратури міста Києва, завершено досудове розслідування за підозрою Катерини Бабкіної у вбивстві двох своїх дітей. У ході досудового розслідування слідчими і прокурорами зібрано достатньо доказів, які вказують на вчинення цього злочину матір’ю загиблих дітей, йдеться у повідомленні.

Дії жінки кваліфіковано за п.п.1, 2 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство двох осіб, а також малолітніх дітей) Кримінального кодексу України. "Згідно з результатами комплексної психолого-психіатричної експертизи, установлено, що підозрювана в момент вчинення злочину перебувала у стані неосудності, не могла усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними внаслідок розладу психічної діяльності", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожУ Дніпрі п'ятому яна невістка задушила свекруху та позбавилась тіла

У прокуратурі додали, що, згідно з висновками лікарів, стан підозрюваної з часу вчинення злочину не змінився, вона потребує застосування примусових заходів медичного характеру.

У зв’язку з цим слідчим за погодженням з прокурором скеровано до суду клопотання про застосування щодо підозрюваної примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із суворим наглядом, що виключало б її небезпечну поведінку.

На час розгляду клопотання підозрювана перебуває у медичному закладі закритого типу.

Як повідомляв УНІАН, інформація про зникнення 5-річного хлопчика та 6-річної дівчинки надійшла ввечері 26 жовтня 2018 року від їхнього батька. За його словами, колишня дружина зранку пішла з дому разом з їхніми спільними дітьми та не виходила на зв'язок.

Зниклу 36-річну жінку знайшли наступного дня на трасі Київ-Чернігів у неадекватному стані. У розмові вона повідомила, що втопила дітей в озері Срібний кіл та намагалася накласти на себе руки. Водолази виявили тіла втоплених дітей в озері.

Дарницький райсуд Києва обрав жінці запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.