Тривають невідкладні слідчі дії для притягнення до відповідальності інших учасників угруповання \ Фото УНІАН

В Одесі затримано трьох учасників етнічного злочинного угруповання, що вимагали у громадян неіснуючі борги.

Читайте такожВ Одесі затримали кавказького "злодія в законі" на прізвисько "Жоржикіч"

Як повідомили УНІАН в Управлінні СБУ в Одеській області, співробітники спецслужби спільно з поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури блокували діяльність етнічного організованого угруповання, яке спеціалізувалося на вимаганні грошей.

Відео дня

Оперативники спецслужби встановили, що до складу групи входили раніше судимі вихідці з регіону Північного Кавказу. Відзначається, що зловмисники, застосовуючи фізичне насильство та психологічний тиск, «вибивали» неіснуючі борги у місцевих жителів.

Оперативники спецслужби задокументували черговий факт вимагання від жителя Одеси - $1 тис. У разі несплати грошей рекетири погрожували чоловікові фізичною розправою.

Зокрема, вчора правоохоронці затримали трьох учасників так званої «силової ланки» угруповання на одній із вулиць Одеси під час отримання «боргу» від потерпілого.

Зараз вирішується питання про оголошення фігурантам справи про підозру у скоєнні злочину і обрання запобіжного заходу.

В рамках відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 189 і ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу ("вимагання"; "грабіж"), тривають невідкладні слідчі дії для притягнення до відповідальності інших учасників угруповання.