Парасюк взяв на поруки підозрюваного у розстрілі підприємця / Фото УНІАН

Поліція затримала одного з підозрюваних у розстрілі підприємця та його водія, який стався у Запоріжжі у травні минулого року.

Але суд звільнив затриманого з-під варти, повідомив перший заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін.

Аброськін нагадав, що 23 травня 2018 року двоє невідомих розстріляли з автоматів автомобіль на Каширському шосе у Запоріжжі. У машині перебували бізнесмен та його водій. Підприємець отримав кульове поранення. Нападники втекли на мотоциклі, залишивши зброю.

Відео дня

Читайте такожОмеляна взяли на поруки міністр спорту та нардеп

Поліція тривалий час розшукувала злочинців і врешті 14 лютого затримала одного з підозрюваних. Аброськін зазначає, що правоохоронці мають обґрунтовані докази у його безпосередній участі у нападі.

Але наступного дня, 15 лютого, Орджонікідзевський районний суд Запоріжжя звільнив підозрюваного під особисту поруку народного депутата Парасюка.

"Питання, а чи потрібно надалі встановлювати та шукати інших причетних до цього злочину?", - питає перший заступник голови Нацполіції.

Як розповів Українській правді речник Національної поліції Ярослав Тракало цей народний депутат, пояснив своє рішенням тим, що затриманий, як і він є учасником АТО.

Джерела УП підтверджують, що цим народним депутатом є Володимир Парасюк.