П'яний таксист на зустрічній смузі врізався в автомобіль Volkswagen Golf / фото Національна поліція

На Рівненщині таксист, якого протягом минулої доби вже тричі затримувала поліція в нетверезому стані, вчора ввечері знову вчинив ДТП і намагався залишити місце події.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у відділі комунікації Головного управління Нацполіції у Рівненській області, дорожньо-транспортна пригода сталася в селі Грабів Рівненського району близько 22-ї години 12 березня.

40-річний житель селища Оржів Рівненського району, керуючи автомобілем BMW-520, не впорався з керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху, де зіткнувся із автомобілем Volkswagen Golf під керуванням 46-річного жителя Оржева. Скоївши ДТП, водій BMW спробував втекти, але через пошкоджене колесо зумів проїхати лише 150 метрів.

Відео дня

Читайте такожП'яний таксист, якого тричі за вечір зупиняли патрульні в Рівному й відпускали, зрештою потрапив у ДТП (відео)

На місце пригоди прибув екіпаж патрульної поліції.

«З’ясувалося, що 40-річний чоловік за зовнішніми ознаками перебуває у стані сильного алкогольного сп’яніння. Втім від проходження освідування він відмовився», - повідомили у відділі комунікації.

Також поліцейські встановили, що чоловіка вже чотири рази патрульні затримували за кермом у стані алкогольного сп’яніння: перший раз – у минулому році, ще три рази – протягом останньої доби.

У поліції пояснили, що під час останніх інцидентів затримання п’яного водія автомобіль забирав хтось з родичів або знайомих, які, очевидно, повертали авто власнику. До того ж встановлено, що на момент скоєння правопорушень водій взагалі не мав водійських прав, оскільки їх було вилучено ще минулого року.

«До того ж ще раніше, відповідно до рішення суду за ч. 1 ст. 130 КУпАП його позбавили права керувати транспортним засобом строком на один рік», - пояснює прес-служба поліції.

Чоловіка вже 4 рази патрульні затримували за кермом у стані алкогольного сп’яніння / фото Національна поліція

На момент ДТП у салоні BMW перебувало ще двоє пасажирів. Унаслідок зіткнення ніхто з них не постраждав.

Працівники поліції склали на 40-річного водія адміністративні матеріали за частиною 2 статті 130, статтею 124, статтею 124-4 та частиною 3 статті 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Винуватцеві загрожує покарання у вигляді штрафу в розмірі 2,4 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на 10 років.

Як повідомляв УНІАН, 12 березня у Рівному тричі за вечір патрульні зупиняли п’яного таксиста. Під час другої «зустрічі» з правоохоронцями драгер показав свою максимальну позначку вмісту алкоголю у крові - 5 проміле.