Підозрюваним загрожує довічне ув'язнення \ Фото УНІАН

На Харківщині поліцейські затримали трьох хлопців та дівчину, які підозрюються у вбивстві 26-річного військовослужбовця.

Читайте такожНа Харківщині знайшли мертвим військовослужбовця за контрактом

Як повідомляє відділ комунікації Головного управління Нацполіції у Харківській області, 16 березня до правоохоронців надійшла інформація про те, що на відстані приблизно 1 км від території військової частини в місті Чугуєві в лісосмузі виявлено тіло чоловіка з ознаками насильницької смерті.

Відео дня

На місце події виїжджала слідчо-оперативна група на чолі з керівництвом Чугуївського відділу поліції. Правоохоронці встановили особу померлого. Ним виявився 26-річний військовослужбовець.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів поліцейські викрили групу осіб, причетних до злочину. Ними виявились 15, 16 та 18-річні місцеві жителі та 22-річна жителька Харкова.

За відомостями поліції, протягом дня 13 березня компанія перебувала в місті Чугуєві. Близько 23:00 на території автовокзалу вони зустріли чоловіка, разом з яким пішли до під’їзду дев’ятиповерхового будинку розпивати спиртні напої.

«Під час вживання алкоголю дівчина розповіла хлопцям, що 26-річний чоловік, нібито, її зґвалтував. Також вона повідомила, що у нього є банківська карта, на якій багато грошей, та запропонувала за винагороду вбити чоловіка», - йдеться у повідомленні.

Для реалізації злочинного умислу вони розробили план вбивства.

«Хлопці запропонували чоловіку піти з ними у ліс, де жорстоко його вбили. Зловмисники нанесли потерпілому кілька ударів ножем по голові, кінцівках та тулубу. Після того, як постраждалий втратив свідомість, юнаки забрали його одяг та інші речі, які спалили, та залишили місце злочину», - зазначили в поліції.

Хлопці, повернувшись до дівчини, повідомили, що виконали замовлення та показали на підтвердження відео.

За даним фактом слідчим відкрито кримінальне провадження за п. п.6, 11, 12, ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу ("умисне вбивство"). Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі.

Зараз вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває. Проводяться першочергові слідчі розшукові дії для повного та всебічного дослідження обставин події.