Поліцейські помітили у водія ознаки наркотичного сп’яніння / скріншот

У Сумах патрульні поліцейські затримали водія маршрутки з ознаками сп'яніння, який перевозив пасажирів; у нього вилучили ймовірно наркотичну речовину та пристрої для її вживання.

Як повідомили УНІАН у патрульній поліції Сум, 16 березня близько 13.30 до екіпажу патрульних звернулася жінка, яка повідомила, що стала свідком того, як на кінцевій зупинці маршрутних транспортних засобів на вулиці Ковпака водій у своїй маршрутці вживав наркотики.

Згідно із повідомленням, патрульні оперативно передали цю інформацію всім екіпажам. За деякий час схожий за прикметами автомобіль патрульні зупинили на вул. В’ячеслава Чорновола. За кермом знаходився 35-річний водій, а в салоні знаходилося близько 10 пасажирів.

Читайте такожУ поліції розповіли подробиці про таксиста, якого тричі зупиняли п'яним, а потім він вчинив ДТП (фото)

Під час спілкування охоронці порядку помітили у водія ознаки наркотичного сп’яніння та запропонували йому пройти огляд в медичному закладі. Почувши ці слова, водій на декілька секунд навіть втратив свідомість, однак повідомив, що медичної допомоги не потребує.

«Під час проведення поверхневої перевірки ми виявили в нього паперовий згорток із подрібненою рослинною речовиною, схожою на канабіс, та пристрій для її вживання. До того ж, за сидінням водія стояв ще один пристрій із нашаруванням виявленої в нього речовини», – зазначив інспектор 4-ї роти УПП в Сумській області Пилип Ворона.

Правоохоронці викликали на місце події слідчо-оперативну групу Сумського відділку поліції. Слідчий вилучив вказану речовину та предмети для направлення на експертизу. Самого ж водія доставили до медичного закладу, де він пройшов медичний огляд на стан наркотичного сп’яніння.

Наразі патрульна поліція чекає медичний висновок, за результатами якого буде прийнято рішення про притягнення чоловіка до адміністративної відповідальності за ст. 130 (керування в стані сп’яніння) КУпАП.

За фактом виявлення в нього ймовірно наркотичної речовини, слідчі відкрили кримінальне провадження за ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) КК України. Тривають слідчі дії.

Відео: Патрульна поліція Сум

Раніше УНІАН повідомляв, що на Сумщині викрито масштабну схему збуту наркотичного засобу «метадон», внаслідок чого проведено 16 обшуків та затримано трьох осіб.