Лікаря забрали на експертизу, яка підтвердила - алкоголь у крові є / фото УНІАН

У Чернівцях батьки хворої дитини звинувачують лікаря швидкої допомоги в тому, що той п’яним приїхав на виклик.

Медик натомість запевняє, що спиртного не вживає взагалі, йдеться в сюжеті ТСН.

4-річна Каталіна з народження хворіє на епілепсію, тому батьки, коли не змогли збити високу температуру, зі страху перед можливим нападом судом викликали швидку. Але лікар, на їхню думку, повівся неадекватно.

"Він зайшов, папку кинув, почав махати руками, почав кричати: чого ви мене викликали, мій час забрали. Якщо була б 40-42 температура, тоді б ви мене викликали", - каже мама дитини Катерина Нагірняк.

Після прояснення ситуації з епілепсією лікар запропонував зробити дитині укол, але бабуся дівчинки Людмила Бойчук відчула запах алкоголю від медика та заборонила здійснювати маніпуляції з дитиною.

Читайте такожВ Одесі судитимуть лікаря "швидкої": не надав допомогу людині, яка помирала на вулиці

Натомість родичі викликали поліцію та почали знімати лікаря на телефон. Почувши про поліцію, той швидко став збиратися, але поїхати швидкій батьки не дали. Лікаря забрали на експертизу, яка підтвердила – алкоголь у крові є.

Прокоментувати ситуацію журналістам сам медик відмовився з огляду на зайнятість, а телефоном запевнив, що спиртного не вживав. "У людини з'явились емоції. Ніхто її не ображав, ніхто їй поганого слова не сказав. Я не п’ю взагалі, я перший раз із таким стикаюсь", - заявив лікар Любомир Бойко.

Керівництво центру швидкої допомоги лікаря захищає, бо за 15 років роботи жодного разу він не був помічений у вживанні алкоголю. Для прояснення ситуації там чекають рішення суду.

"Поліція передасть матеріали в суд, і якщо суд вирішить, що він був у стані сп’яніння, однозначно буде звільнення, без питань", - наголосив директор Чернівецького обласного центру екстреної медичної допомоги Володимир Єленєв.

Відстороняти чи ні лікаря від роботи до вердикту суду – вирішить медична рада, засідання якої заплановане на цю середу.