На Львівщині розслідують вбивство прикордонника / фото dpsu.gov.ua

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Львові, розслідують обставини отримання смертельного поранення військовослужбовцем Мостиського прикордонного закону Державної прикордонної служби за статтею «умисне вбивство».

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Читайте такожНа Буковині між прикордонниками та контрабандистами сталася стрілянина, двоє поранених

За попередньою інформацією, 18 березня, близько 13 години, під час несення служби, 20-річний солдат строкової служби відділу прикордонної служби «Сянки» впритул здійснив постріл з автомата в інспектора прикордонної служби.

«Після цього він завдав пораненому удар прикладом автомата по голові, від чого інспектор впав на землю. Солдат продовжив бити вже лежачого прикордонника ногами. Зупинили його інші військовослужбовці», - йдеться у повідомленні.

За даними відомства, пораненому відразу викликали карету швидкої допомоги та у тяжкому стані доставили до Турківської центральної клінічної лікарні. Дорогою до лікарні інспектор прикордонної служби помер.

Читайте також"Не хотів залишати Україну": в аеропорту "Бориспіль" іноземець накинувся на прикордонника (відео)

Зазначається, що військовослужбовець, зі зброї якого пролунав постріл, затриманий в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі теруправління ДБР проводять досудове розслідування за ч.1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

У разі доведення вини, солдату-строковику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 7 до 15 років.

Як повідомляв УНІАН, 18 березня на Львівщині в одному із підрозділів Мостиського прикордонного загону внаслідок пострілу з вогнепальної зброї поранено військовослужбовця, який помер під час транспортування до лікарні.

Прикордонника, зі зброї якого пролунав постріл, було затримано.