В Житомирі поліція розслідує напад на жінку-поліцейського / фото УНІАН

У Житомирі поліція розпочала кримінальне провадження за фактом нападу члена дільничної виборчої комісії на жінку-поліцейського під час підрахунку голосів.

Про це кореспонденту УНІАН повідомили у відділі комунікації Головного управління Національної поліції України у Житомирській області.

Згідно з повідомленням, вночі 1 квітня на одній з виборчих дільниць Житомира під час суперечки між членами комісії поліцейська зробила зауваження щодо дотримання порядку та правил етики. На що один з опонентів відреагував лайкою та накинувся на лейтенанта поліції зі стусанами.

Відео дня

Читайте такожВ Одесі на дільниці голова виборчкому побивши виборця

«Подія сталася близько 01:30. Поліцейська перебувала в окремій кімнаті приміщення дільничної виборчої комісії, коли туди зайшли двоє її членів, чоловік та жінка, та почали голосно і у грубій формі виказувати невдоволення тривалістю оформлення документів з підрахунку голосів»,- додали у відділі комунікації.

У поліції уточнили, що лейтенант зробила зауваження обом щодо етикету і дотримання порядку.

«Замість того, щоб опанувати роздратування та взяти свої емоції під контроль, 55-річний чоловік накинувся на 24-річну жінку-поліцейського: спочатку з нецензурною лайкою, а потім – зі стусанами. Почав її штовхати, хапати за одяг та тягати за волосся. Дебошир заспокоївся лише після попередження дівчини про застосування табельної зброї», - йдеться у повідомленні.

На місце події прибула слідчо-оперативна група, яка задокументувала усі обставини події.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Підозрюваного у його вчиненні затримано у порядку ст. 208 (затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

Проводяться подальші слідчі дії.