Фото прес-служби мерії Одеси

В Одесі вандали відбили і викрали пам'ятні цифри з монумента Невідомому матросу, розташованому на Алеї Слави.

Читайте такожВСУ поставивши крапку: пам'ять пам'ятник "Засновникам Одеси" з центральною фігурою Катерини II визнано законним

Як повідомили УНІАН у прес-службі мерії, зникнення цифр з фасаду пам'ятки виявили сьогодні.

Відео дня

Зокрема, зникла частина дати «1960», що символізує дату відкриття обеліска, розташованого в Центральному парку культури і відпочинку ім. Тараса Шевченка.

Зараз вживаються заходи для відновлення пошкодженої написи.

Щорічно 10 квітня (День визволення Одеси від німецько-фашистських загарбників у роки Другої світової війни – УНІАН), 8 і 9 травня, коли відзначають День перемоги, городяни до підніжжя монумента покладають квіти.

Довідка УНІАН. Пам'ятник невідомому матросу в Одесі відкрито 9 травня 1960 року. Поставлений в пам'ять про моряків, полеглих при обороні та визволенні Одеси в роки Другої світової війни. Монумент знаходиться у Центральному парку культури і відпочинку ім. Тараса Шевченка.

В меморіал входить обеліск з червоного граніту заввишки 21 метр, до якого веде Алея Слави. Біля підніжжя обеліска – горить Вічний вогонь. На Алеї Слави в одиночних і братських могилах поховані герої оборони Одеси: льотчики, морські піхотинці, капітани військових кораблів, які доставляли в обложене місто вантажі, підводники, прикордонники та ін.

Як повідомляв УНІАН, раніше в Одеській області осквернили меморіал воїнам УНР.