Поліція встановлює обставини пошкодження / фото УНІАН

У Києві через пошкодження скла закрили відкритий напередодні новий пішохідний міст, що з’єднує Володимирську гірку і Арку дружби народів. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

Читайте такожЗ'явилися видовищні фото нового пішохідного мосту в Києві

Раніше сьогодні стало відомо, що на двох фрагментах пішохідної частини мосту тріснуло скло

Відео дня

На місці події працювали працівники Печерського управління поліції, нині огляд проводить слідчо-оперативна група Головного управління Національної поліції у місті Києві із залученням криміналістів. Обставини пошкодження скла встановлюються

«На час роботи експертів тимчасово обмежено рух на цій ділянці мосту. Просимо з розумінням поставитися до таких заходів», - йдеться у повідомленні.

Подія зареєстрована у Журналі єдиного обліку заяв і повідомлень. Після ретельного огляду події буде надана правова кваліфікація, додали в поліції.

Як повідомляв УНІАН, міський голова Києва Віталій Кличко сьогодні, 26 травня, заявив, що кілька годин тому раптом тріснуло скло на двох фрагментах скляної підлоги.

Він вважає, що просто так, враховуючи його товщину і характеристики, трапитися цього не могло. Основна версія, яка розглядається - акт вандалізму. Не виключено, що механічне пошкодження могло статися знизу мосту. Розглядається версія того, що стріляли, наголосив Кличко. 

Він наголосив, що "подібні диверсії - кримінал, і вони матимуть жорстку відповідь".

25 травня Кличко відкрив новий завдовжки майже 212 метрів пішохідно-велосипедний міст між Володимирською гіркою та Аркою дружби народів.

Міст побудований із бетону та скла. На міцність скло міський голова випробував разом з братом: вони обоє кілька разів підстрибнули, продемонструвавши, що скляна підлога витримує навантаження.

Мер запевнив, що 1 кв. метр такої скляної підлоги витримує навантаження у 1150 кг.

Вартість будівництва мосту – 275 млн грн.