У міськраді Львова заперечують, що чинили перешкоди Гриневич у проведенні зустрічі в одній із шкіл міста / фото УНІАН

У Львівській міській раді стверджують, що не чинили перешкод міністру освіти і науки Лілії Гриневич провести зустріч в одній зі шкіл міста.

Про це кореспонденту УНІАН заявили у прес-службі міськради, коментуючи відповідну заяву міністра про те, що для проведення зустрічі з вчителями школи чиновниця з міського управління освіти вимагала отримати на це дозвіл мера.

Читайте такожГриневич розповіла про нововведення цьогорічного ЗНО

Відео дня

«Жодної інформації до міста щодо зустрічі міністра освіти і науки України з вчителями не надходило. Натомість, відбулась комунікація директора департаменту освіти Львівської ОДА з керівником навчального закладу, йшла мова про певну політичну агітацію, оскільки на зустрічі мав бути присутній один з кандидатів у депутати. Ми вважаємо за недопустиме проводити політичну агітацію у навчальних закладах міста», - повідомили в управлінні освіти Львівської міської ради.

У прес-службі міськради також наголосили, що організація офіційних робочих поїздок міністра освіти та науки належить до компетенції департаменту освіти і науки Львівської ОДА.

«Львівська міська рада не розуміє позиції департаменту освіти і науки Львівської ОДА, який в цьому питанні проігнорував місто», - йдеться у коментарі.

Як написала сьогодні на своїй сторінці у Facebook міністр освіти і науки Лілія Гриневич, чиновниця Львівської міської ради не впустила її до навчального закладу поговорити з тренерами Нової української школи та перевірити впровадження реформи.

«Мене як міністра освіти і науки вперше чиновниця від освіти міста Львова не пустила у школу поговорити з тренерами Нової української школи та перевірити впровадження реформи. Чиновниця з управління освіти вимагала написати листа та отримати дозвіл міського голови. Але політичній доцільності байдуже на реформи. Особливо неприємно те, що це школа, в якій я була вчителем біології. Я все одно зустрінусь із педагогами. Вони самі прийдуть на зустріч на іншому майданчику, хоча з огляду на логістику візиту це буде не зручно», - зазначила Гриневич.

Після реакції ЛМР, Гриневич дописала: "З'явилася позиція Міської Ради Львова, вони продовжують вимагати офіційного листа. Відтепер розмова з очільницею управління освіти офіційною не вважається. Про політичну агітацію взагалі смішно, подивіться наші зустрічі з тренерами".

Як відомо, Гриневич балотується до Верховної Ради за списком партії «Українська стратегія Гройсмана». Вона входить до її першої десятки.