Причиною вчинку чоловіка стало алкогольне сп’яніння і бажання отримати «легкі» гроші / фото baker-ua.com

На Сумщині співробітники поліції затримали чоловіка, який після скоєння вбивства з корисливих мотивів намагався на плоту втекти по річці до Києва.

Як повідомили УНІАН у відділі комунікації Головного управління Нацполіції в Сумській області, подія сталася в місті Кролевець.

Зокрема, до поліції звернувся чоловік і повідомив, що, прокинувшись у власному будинку, він виявив свого товариша, з яким напередодні вживав спиртні напої, без ознак життя. Поліцейські, які прибули за викликом, з’ясували, що смерть 47-річної людини настала в результаті завданих їй ударів по голові.

Відео дня

«У поле зору поліцейських потрапив 25-річний місцевий житель, який мешкав у сусідньому будинку, і того вечора також був у компанії цих двох чоловіків. Поспілкуватися з ним не вдалося – його не було вдома та у місті. Це викликало певні підозри», – йдеться у повідомленні.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів чоловіка затримали в сусідньому Шосткинському районі на березі річки. На плоту він намагався полишити населений пункт.

У відділі поліції затриманий зізнався у вбивстві та розповів, що причиною вчинку стало алкогольне сп’яніння і бажання отримати «легкі» гроші.

За його словами, під час застілля один із чоловіків розповідав, що має на банківській картці значні кошти. Тож, коли той пішов у сусідню кімнату спати, зловмисник узяв дерев’яну качалку і декілька разів вдарив його по голові. Потім забрав картку, зняв з неї гроші і витратив на спиртні напої та продукти харчування. Розуміючи, що його можуть шукати, виїхав у сусідній район, де спочатку переховувався у свого знайомого, а потім планував по річці дістатись до Києва.

Наразі зловмисник затриманий. Відносно нього відкрито кримінальне провадження відразу за двома статтями КК України із кваліфікацією «розбій» та «умисне вбивство із корисливих мотивів». За скоєне йому загрожує довічне ув’язнення.