Під час зриву прес-конференції Аксьонова та Кошукова постраждали три співробітника "Укрінформу" / Скріншот: Facebook/Сергій Томіленко

Інцидент на прес-конференції кандидатів у народні депутати самовисуванця Андрія Аксьонова і кандидата від «Європейської солідарності» Сергія Кошукова в інформаційному агентстві «Укрінформ» слідчі столичної поліції кваліфікували як хуліганство.

Про це повідомили у Відділі комунікації поліції Києва.

За фактом подій у будівлі агентства, які сталися 30 липня, слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Відео дня

Читайте такожНа Чернігівщіні в окрузі №210 перерахують голоси на 33-х виборчих дільницях

За вчинення такого правопорушення передбачено до чотирьох років позбавлення волі.

Як зазначається, правоохоронці опитали свідків та очевидців інциденту. «Двох правопорушників доставили до управління поліції, де вони надали пояснення. Також працівники карного розшуку вилучили записи з камер відеоспостереження», - йдеться у повідомленні.

Проводиться розслідування.

Як повідомляв УНІАН, 30 липня група молодиків зірвала прес-конференцію, на якій кандидати у народні депутати самовисуванець Андрій Аксьонов і кандидат від «Європейської солідарності» Сергій Кошуков заявляли про зниклі протоколи та фальсифікацію результатів виборів в окрузі № 50 (Донецька область).

Молодики, що увірвались до прес-зали й жбурляли в присутніх яйця, і обливали їх водою, були одягнені у футболки з написами «Традиція і порядок" та скандували «Сепаратиста Аксьонова за грати» і «Ганьба».

Між ними та учасниками прес-конференції сталася суперечка, яка тривала близько 10 хвилин, після чого молодики вийшли із зали.

Голова Нацспілки журналістів України Сергій Томіленко повідомив, що під час зриву прес-конференції постраждали три співробітника «Укрінформу».