Поліцейські залучили прилади аеророзвідки для обстеження території / фото: прес-служба поліції

На Буковині понад дев’ять тисяч кущів конопель були заховані серед кукурудзи на полі, площею приблизно 240 гектарів.

Про це повідомляє прес-служба поліції.

Отримавши інформацію про масштабне культивування конопель у селі Костичани Новоселицького району, поліцейські залучили прилади аеророзвідки для обстеження території. Нелегальні посіви нарковмісних рослин виявлено на території земельних паїв, які орендує приватне підприємство. Десять ділянок з коноплями знаходилися приблизно на відстані 100 метрів одна від одної. Загалом, працівники поліції вилучили майже 9300 кущів конопель.

Відео дня
Фото: прес-служба поліції

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження, передбачене частиною 2 статті 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України. Зразки вилучених рослин направлено на експертизу до Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

Фото: прес-служба поліції

Наразі проводиться досудове розслідування. Поліцейські встановлюють осіб, причетних до вказаного злочину. Їм загрожує до семи років позбавлення волі.

Як повідомляв УНІАН, Октябрський районний суд Полтави виніс вирок чоловіку, який приховав від правоохоронців, що його сусід вирощував 56 рослин коноплі. Суд призначив обвинуваченому 1 рік умовного покарання.