REUTERS

Троє постраждалих під час пожежі в ніч на 17 серпня в одеському готелі «Токіо Стар» на сьогодні залишаються у тяжкому стані.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу повідомила перший заступник директора департаменту охорони здоров'я Одеської міської ради Надія Гончаренко.

За її словами, спочатку до лікарень з місця пожежі було доставлено 10 осіб. Зокрема, двох людей – до Одеського обласного медичного центру, сімох - до опікового центру міської клінічної лікарні №10; також до міськлікарні №5 доставили громадянина Литви, який від госпіталізації відмовився.

Відео дня

Читайте такожПрокуратура оголосила про підозру власнику "Токіо-Стар", де в пожежі загинули 9 туристів

Зокрема, в лікарні №10 залишаються 5 пацієнтів, із яких четверо - в реанімації. Водночас, станом на ранок 19 серпня, двоє людей зі стану тяжкого «перейшли» до стану середньої тяжкості та, як передбачається, будуть переведені до загального відділення. У медцентрі - двоє людей, один із яких перебуває в опіковій реанімації, а інший - у відділенні.

«В даний час всіх пацієнтів вдалося стабілізувати, загрози життю на сьогодні немає. Навіть у тих пацієнтів, які залишаються у тяжкому стані, намічається позитивна динаміка», - заявила Гончаренко.

Як вона стверджує, всі пацієнти забезпечені медикаментами в рамках міської програми здоров'я, що передбачає фінансування лікування всіх пацієнтів, які надходять до лікарні ургентно.

Вона також зазначила, що з постраждалими працювали чотири психолога.

«Можна сказати, що їхнє психологічне здоров'я відносно стабілізоване. Але потрібно розуміти: таке відновлення - справа не одного дня ...», - додала Гончаренко.

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 17 серпня в одеському готелі «Токіо Стар» сталася пожежа. 9 людей загинули, 9 - госпіталізовано. У неділю була виписана з лікарні одна з госпіталізованих - жителька Херсонської області. Сьогодні стало відомо, що серед загиблих - дитина і громадянка Австралії.

Правоохоронці (відповідно до ст. 208 КПК України) затримали власника готелю «Токіо Стар», відомого підприємця Вадима Чорного.

Вранці 17 серпня вчасно не вийшли на лінії трамваї 10 маршрутів. За даними КП «Одесаміськелетротранс», через пожежу трамвайне депо №1, що межує з готелем, було повністю знеструмлене.