У результаті пожежі в готелі загинуло 9 людей / фото: odessa.online

В Одесі ідентифіковано тіла шести загиблих під час пожежі у готелі «Токіо Стар», де в ніч на 17 серпня загинуло 9 осіб.

Як повідомили УНІАН у Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, на даний час поліцейськими встановлено особи шести загиблих.

Читайте такожТроє постраждалих під час пожежі в готелі "Токіо Стар" залишаються у тяжкому стані

Відео дня

Двоє з них - жителі Одеської області (юнак, 2002 р. н. і дівчина, 2001 р. н.). Ще двоє - кияни (чоловік, 1995 р.н. і жінка, 1996 р. н.), а також - 58-річний житель Дніпропетровської області та 73-річна громадянка Австралії.

Заходи з ідентифікації ще трьох загиблих тривають. Передбачається, що серед них - дитина. Згідно з результатами судово-медичного обстеження, причина смерті всіх загиблих - отруєння продуктами горіння.

«Тому з усіх висунутих першочергових версій того, що сталося, робочою залишається версія про порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки», - заявили в главку.

Як зазначається, власнику готелю - відомому бізнесмену Вадиму Чорному - повідомлено про підозру в злочині за ч. 2 ст. 270 (порушення вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Наразі інших підозрюваних у кримінальному провадженні немає.

Як повідомляв УНІАН, в ніч на 17 серпня в одеському готелі «Токіо Стар» сталася пожежа. 9 людей загинуло, 9 - госпіталізовано. У неділю було виписано з лікарні одну із госпіталізованих - мешканку Херсонської області. Сьогодні стало відомо, що серед загиблих - дитина і громадянка Австралії.

Правоохоронці (в порядку ст. 208 КПК України) затримали власника готелю «Токіо Стар», відомого підприємця Вадима Чорного.

Вранці 17 серпня вчасно не вийшли на лінії трамваї 10 маршрутів. За даними КП «Одесміськелетротранс», через пожежу трамвайне депо №1, яке межує з готелем, було повністю знеструмлене.