Усіх мешканців пошкодженого будинку евакуйовано / Фото ДСНС

Станом на 01:00 29 серпня внаслідок руйнування під’їзду у чотириповерховому житловому будинку у м. Дрогобич Львівської області під завалами виявлено тіла трьох загиблих.

Про це сьогодні вночі повідомила пресслужба Держслужби з надзвичайних ситуацій на своїй сторінці у Facebook.

За інформацією ЗМІ, під завали виявлено тіло загиблої 44-річної мешканки.

Відео дня

В ході проведення пошуково-рятувальних робіт врятовано 7 осіб, з яких 5 дітей. Їх госпіталізовано до медичних закладів з різними травмами.

Також зазначається, що рятувальники з-під завалів визволили кота.

На даний момент організовано освітлення місця проведення пошуково-рятувальних робіт, триває активна фаза розбору завалу будівельних конструкцій (завантажено та вивезено 29 самоскидів будівельного сміття).

Читайте такожУ Дрогобичі досі шукають під завалами будинку тіло загиблої жінки – міськрада

Усіх мешканців пошкодженого будинку евакуйовано, їм надається психологічна допомога та вирішується питання щодо їх тимчасового розселення.

Пошуково-рятувальні роботи проводяться безперервно (позмінно), в ручному режимі із застосуванням засобів малої механізації та інженерної техніки (організовано роботу двох оперативних дільниць з обох боків завалу) і будуть здійснюватися до остаточного виявлення зниклих осіб.

Всього до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучено 470 осіб та 75 одиниць техніки.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 28 серпня, о 02:46 стався обвал у чотириповерховому чотирипід'їзному житловому будинку у м. Дрогобич Львівської області.

Повідомлялося, що внаслідок обвалу загинуло дві особи і сім осіб, у тому числі чотири дитини, госпіталізовано. Але згодом у ДСНС повідомили, що під завалами житлового будинку можуть бути ще 5 осіб.

Внаслідок обвалу зруйновано під’їзд з першого по четвертий поверх. На даний час будинок повністю відключено від газо-, електро- та водопостачання.

Спочатку у ДСНС заявили, що обвал стався внаслідок вибуху газу, згодом цю версію назвали малоймовірною.

У компанії «Львівгаз» також заперечили, що вибух газу міг бути причиною обвалу багатоповерхівки.

У Дрогобичі 29 та 30 серпня оголошено днями жалоби.

Президент України Володимир Зеленський після трагедії у Дрогобичі заявив про необхідність провести аудит всіх житлових будинків у країні.

Він озвучив дві версії трагедії: вибух побутового газу і зношеність дерев’яних перекриттів будинку.