Джумаєва раніше випустили з СІЗО

Маріупольський волонтер Галина Однорог, яка зробила резонансною справу бойовика "ДНР" Романа Джумаєва, якого сьогодні знайшли вбитим, побоюється за своє життя.

Про це вона сказала в коментарі Цензор.нет.

У даний момент Однорог знаходиться в Грузії. Про подію вона дізналася від військовослужбовців.

Відео дня

"Мама Джумаєва звинувачує у вбивстві саме мене. Фізично не я його вбила. Я зробила все для того, щоб про нього дізналася вся країна. Але сьогодні мені вже страшно за моє власне життя. Раніше мати Джумаєва погрожувала моїй мамі, дзвонила мені. Спершу пропонувала гроші - нібито на допомогу нашим військовим. Це було просто смішно чути. Також як і Джумаєв, коли відкрив свою піцерію, вивісив синьо-жовтий прапор і написав "ветеранам АТО знижка 10%". А потім мені погрожували - і Джумаєв, і Кірсанов (це коректувальник, якого суд також відпустив). Він ще коли був за ґратами говорив: "Чекай, до тебе прийдуть. Ти не посміхайся".

І мама Джумаєва погрожувала - щоб я "залишила в спокої її дитину". І сьогодні мені скинули відео, на якому вона сидить, плаче і у всьому звинувачує мене. Я вважаю, що винна вона сама в тому, що виростила вбивцю. Нехай вона скаже це мамам морпіхів, яких я проводжаю - їм по 21, 23, 24 роки", - розповіла волонтер.

Однорог не виключила того, що буде звертатися в СБУ, адже боїться за своє життя.

"Я тепер боюся повертатися, і не знаю, що мені робити. Мені і так раніше погрожували, писали навіть із Донецька, - до цього я звикла. Але те, що сталося - це серйозно. Буду дзвонити в СБУ і думати, що мені далі робити. Я розумію, що їй нема чого втрачати, і якщо вона звинувачує мене, то наступною жертвою, як помста, можу стати я".

Вона нагадала, що в останні півроку активісти Маріуполя домагалися того, щоб Джумаєва було покарано за вбивства українських воїнів.

Читайте такожПоліція шукає імовірного вбивцю бойовика "ДНР" у всій області

"Про Джумаєва я дізналася півроку тому – у грудні, коли він прийшов погрожувати дружині глави нашої районної ради. За цей час я підняла його справу і зробила її резонансною. Я їздила до нього на суди, підключила всі можливі ЗМІ. Завдяки нам про нього дізналася вся Україна... я про це говорила скрізь, аж до президента. Тому мати Джумаєва звинувачує саме мене", - додала вона.

У той же час Однорог не знає, хто міг убити колишнього найманця РФ.

Як повідомляв УНІАН, 16 вересня терориста Романа Джумаєва розстріляли впритул.

За даними ЗМІ, бойовик бандформування «П'ятнашка» Джумаєв, який воював під Донецьким аеропортом і Дебальцевим, втік до Білорусі, а коли там стали порушувати питання про депортацію, повернувся в Україну.

Джумаєва було затримано 18 вересня 2017 року в Мар'їнському районі при спробі перетнути лінію зіткнення з боку ОРДЛО.

4 січня 2018 року кримінальне провадження за звинуваченням Джумаєва було передано в Мар'їнський районний суд Донецької області, а вже 3 травня 2018 року цей суд відпустив бойовика під домашній арешт.

Повторно бойовика було затримано в грудні 2018 роки за напад на поліцейського, і тоді йому визначили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

5 серпня колегія Жовтневого райсуду Маріуполя відпустила Джумаєва під домашній арешт.